PREMIJER LIGA BIH

Očajni Željo poražen od Krupe, Zrinjski savladao Tuzla City

"Plemići" u nadoknadi vremena došli do sva tri boda

FK Željezničar: Četvrti uzastopni poraz. Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba

Avaz Sport

24.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+22

Željezničar je u okivru 18. kolu Premijer lige BiH doživio četvrti uzastopni poraz. Tim s Grbavice poražen je u gostima od Krupe rezultatom 2:1. 

Domaćini su poveli golom bivšeg igrača "Plavih" Ivana Crnova u 14. minuti. Prethodno je Veselinović oborio Dujakovića u kaznenom prostoru i sudija Paradžik je pokazao na bijelu tačku. U 72. minuti Željo je došao do izjednačenja. Osmanković je šutirao, Kutić kratko odbija, a na pravom mjestu je Sulejman Krpić za 1:1. Krupa je do pobjede došla u 82. minuti, kada je Crnov fantastično uposlio rezervistu Aganspahića koji je pogodio za konačnih 2:1. 

U finišu meča igrač Željezničara Miloš Bakrač  dobio je direktan crveni karton, nakon što je prilikom jedne rasprave sa Nikolom Dujakovićem u predjelu lica udario nogometaša Krupe Nikolu Dujakovića.


Zrinjski je u Tuzli pobijedio Tuzla City rezultatom 2:1, a "Plemići" su do trijumfa došli u sudijskoj nadoknadi. Zrinjski je poveo u 21. minuti, kada je Rustemović pogodio iz slobodnog udarca.

Tuzlaci su izjednačili u 76. minuti, kada je Vukomirović odmah po ulasku u igru poravnao na 1:1. Gol vrijedan tri boda, Zrinjskom je donio Hairlahović u 93. minuti. Prije primljenog gola u 90. minuti, igrač domaćih Nermin Crnkić dobio je direktan crveni karton i to u momentu kada je zbog izmjene napuštao teren.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.