GRBAVICA

Ne isključujem mogućnost razgovora sa Željom

Piše: N. D.

7.12.2018

Ekipa Željezničara je u protekloj polusezoni imala velikih problema na terenu, a može se reći da je veoma porozna bila defanzivna linija.

Navijači imaju svoje želje u vezi s pojačanjima, klub vaga opcije, jedan od onih koji se spominje je i nekadašnji kapiten sarajevskih "Plavih" Aleksandar Kosorić.

Slobodan igrač

- Istekao mi je ugovor s latvijskim Spartaksom i nismo našli zajednički jezik za daljnju saradnju. Slobodan sam igrač i sada ću polako odlučiti šta i kako dalje. Mislim da mogu odigrati još dobrih utakmica - mišljenja je Kosorić.

Prema njegovim riječima, mogao je ostati u Latviji, a nije isključeno da se opet otisne van granica Bosne i Hercegovine.

- U Latviji su me upoznali i već sam dobio ponude nekih tamošnjih klubova. Ne znam koliko je realna opcija da to prihvatim. Imam i neke naznake iz Azije, a mislim da ću status riješiti za petnaestak dana - kaže nekadašnji kapiten Željezničara.

 Bez kontakta

Za tim s Grbavice je ovaj 31-godišnjak odigrao 85 utakmica, iz Želje stigao i do nastupa za reprezentaciju BiH na Kirin kupu u Japanu, a kada je odlazio, bilo je to u izuzetno korektnom duhu.

Danas se čini da je situacija idealna za povratak u klub o kojem je uvijek govorio u superlativu.

- Moram naglasiti da nisam imao nikakve kontakte sa Željom. Naravno, ne isključujem mogućnost da razgovaramo. Ne znam kako će se stvari odvijati u budućnosti, ali ja se nadam da ću jednog dana opet nositi Željin dres - naglasio je Kosorić.

Dio života

- Željo je dio našeg života, uvijek će biti dio nas, ja ću uvijek ostati uz Želju. Mi smo Željini, Željo je naš - naveo je Kosorić u saopćenju nakon što je početkom 2017. godine otišao s Grbavice.

2,5 

godina igrao je Kosorić za Željezničar. Stigao je iz niškog Radničkog



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.