PROMOCIJE

Predstavljena knjiga Zlatka Dalića

predstavio svoju knjigu ”Rusija naših snova”, u kojoj je opisao put hrvatske reprezentacije do srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu

Agencije

Ale Kamber

13.12.2018

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u srijedu je u dvorani kina "Europa" predstavio svoju knjigu ”Rusija naših snova”, u kojoj je opisao put hrvatske reprezentacije do srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

- Ponosan sam na ovu knjigu koja je poklon našim navijačima, ne samo u Hrvatskoj i BiH nego i onima širom svijeta, jer je u njoj dokaz da se zajedništvom i poniznošću mogu napraviti velike stvari - kazao je Dalić, zahvaljujući igračima, koji su, po njemu, najzaslužniji za historijski uspjeh Hrvatske na SP-u u Rusiji, dodavši da mu je bila čast biti selektor takvim igračima.

O knjizi su, uz Dalića, govorili i sportski novinari Anton Samovojska i Dražen Antolić, koji je na osnovu Dalićevog kazivanja i uobličio knjigu, i što mu, kako je kazao, nije bilo teško.

- Knjiga ima sedam poglavlja i bilo ju je lako pisati jer je Dalić iskreno iznosio kako je pripremao ekipu, donosio odluke i vodio Hrvatsku do povijesnog pothvata. U samo devet mjeseci Dalić je izborio doigravanje za SP u Rusiji, prošao doigravanje s Grčkom, da bi u ludom ruskom ljetu s Hrvatskom izborio čudesno svjetsko srebro - kazao je Antolić.

Na promociji i Kolinda Grabar-Kitarović

Uz brojne zvanice i goste, promociji su prisustvovali i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, legendarni Ćiro Blažević, hrvatski ministri Zdravko i Goran Marić, te glavni urednik ''Sportskih novosti'' Mario Zorko, koji je u ime izdavača najavio skoro objavljivanje Dalićeve knjige i na engleskom i arapskom jeziku.

Ćiro Blažević je kazao da su igrači i selektor svakako najzaslužniji za uspjeh Hrvatske, ali da se nepravedno zanemaruje i uloga predsjednika HNS-a Davora Šukera u ovom uspjehu. 

A mi podsjećamo da su i Dalić i Šuker Livnjaci te da je upravo na dočeku Daliću u rodnom Livnu Ćiro Blažević istaknuo da su Bosanci bili presudni u osvajanju srebra u Rusiji, podsjećajući na sve igrače, selektore i članove uprava reprezentacije Hrvatske koji su porijeklom iz BiH.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.