JEDINSTVO

Mujadžić traži 8.000 KM mjesečno

Piše: E. ALAGIĆ

29.1.2019

Pripreme Nogometnog kluba Jedinstvo iz Bihaća, koje su trebale početi 20. januara, još su na čekanju. U federalnom prvoligašu zaokupljeni su rješavanjem blokade računa.

Sudske odluke

Bivši predsjednik kluba Emir Mujadžić, koji potražuje značajan iznos od kluba i zbog čega je pustio mjenicu, ističe da je za razgovor i dogovor te da on nije niti će ikad biti kočničar rada kluba.

- Ima tu još sudskih odluka prema kojima je skinut novac i koje su dio blokade računa kluba. Imao sam dogovor o mjesečnoj isplati od 3.000 KM, koja se, nažalost, ne poštuje. Dobio sam mišljenje finansijskog vještaka, kao i potvrdu iz banke o hipotekarnom kreditu, koji sam digao i plaćam ga, a novac je otišao u Jedinstvo.

Prema finansijskom izvještaju vještaka, klub mi je dužan 166.949,73 KM, od čega se 99.810,68 KM odnosi na dug po osnovu primljene i nevraćene pozajmice, a 67.139,05 KM na dug po osnovu zakonskih zateznih kamata. Ne mogu da prihvatim da sam ja krivac za teško stanje u kojem se klub nalazi – izjavio je Mujadžić.

Uprkos svemu, spreman je za dogovor, ali pod određenim uvjetima.

- I dalje sam otvoren za razgovor i rješavanje problema. Insistirat ću na sudskoj nagodbi, neka mi osiguraju 8.000 KM mjesečno kako bih mogao vraćati kredit koji sam i digao zbog finansiranja kluba. Ukoliko do takve nagodbe dođe, mjenice ću odmah povući - istaknuo je Mujadžić.

Aktuelni predsjednik kluba Ismet Hadžimuratović istaknuo je da je žalosno da je klub s ovako dugom tradicijom talac ljudi koji govore da su mu prijatelji.

Trajni nalog

- Ne osporavam da Jedinstvo nešto duguje gospodinu Mujadžiću niti ulazim u to, ali ta prava nikad nisu potvrđena sudskom presudom nego proizvoljnim računanjem dugova.

Upitna je uopće visina duga, jer prema reviziji, kad je potpisan sporazum i trajni nalog, dug je utvrđen na 99.000 KM. Postoji sporazum iz februara 2017. godine prema kojem je utvrđeno da se bivšem predsjedniku uplaćuje po 3.000 KM u razdoblju od 33 mjeseca – rekao je Hadžimuratović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.