NOGOMET

Veliki udarac za PSG: Nejmar propušta duel sa Mančester junajtedom

Revanš 6. marta

Nejmar: Česti problemi sa povredama. Arhiv

24sata.hr

28.1.2019

Ogroman udarac doživio je francuski prvak PSG uoči prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Mančester junajteda. 

Najbolji igrač kluba Nejmar propustit će dvomeč protiv engleskog kluba zbog povrede, potvrdio je sam nogometaš.

Prva utakmica igra se u Mančesteru 12. februara, bilo bi to pravo čudo kada bi se do tada oporavio. Revanš je u Parizu 6. marta, a tu je već realniji njegov nastup.

Kao i prošle godine uoči utakmice protiv Real Madrid, Brazilac je u utakmici protiv Strazbura povrijedio metatarzalnu kost na desnom stopalu te ga ga čeka operacija zbog koje bi trebao propustiti oko mjesec dana. 

Loše su to vijesti za Parižane kojima je Liga prvaka glavni cilj već godinama, no klempavi pehar im uvijek nekako izmakne.

- Prerano je govoriti o tome kada će se Nejmar vratiti u ekipu. Moramo sačekati da vidimo kako će reagirati na terapiju. Bit će nam teško igrati protiv Junajteda. To nije tajna - rekao je zabrinutim glasom trener Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) za "L'Equipe". 

Ovo je već peti put zaredom da će Brazilac propustiti utakmice koje su na rasporedu oko 11. februara. Utakmice u 2015. i 2016. godini propustio je zbog suspenzije jer je utakmicu prije dobio peti žuti karton, a mnogi su ga optužili kako je to namjerno napravio da može otići na sestrin rođendan, dok je prošle i pretprošle sezone izostao s utakmica zbog povrede.

Naravno, rođendane je bez problema odradio i kupio sestri veliki poklon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.