BIHAĆ

Skupljali novac da plate struju

Ostali bez skoro cijelog tima

Skupštini prisustvovalo više simpatizera nego delegata

E. A.

30.1.2019

Teško stanje u bihaćkom nogometnom federalnom prvoligašu Jedinstvu nastavljeno je i početkom ove sedmice.

Blokiran račun

U prilog tome govori i održana Skupština ovoga kluba (ponedjeljak), koja nije dala nikakav konkretan zaključak u vezi sa stabilizacijom i otpočinjanjem priprema.

Na Skupštini je od 15 članova prisustvovalo osam s pravom glasa. Iako su se skupštinari na sjednici trebali izjasniti o mandatima članova uprave koja ih je stavila na raspolaganje, do toga nije došlo. Sjednici nisu prisustvovali ni Ismet Hadžimuratović, predsjednik kluba, niti Adnan Bajrić, direktor kluba, što je svakako poražavajuće.

Raspravu i sam tok Skupštine vodili su simpatizeri kluba, koji nemaju pravo glasa, dok su skupštinari s pravom glasa o teškom stanju u kojem se klub nalazi dali samo svoja skromna mišljenja. Na sjednici je izabrana peteročlana komisija koju čine skupštinari i simpatizeri, koja bi danas trebala posjetiti gradonačelnika Šuhreta Fazlića, te zajedno s njim tražiti rješenje za izlazak iz nastale situacije.

Dvije plaće

Tu se prije svega misli na blokirani račun, ali i nedostatak novca u kasi kluba. Da prisutni žele pomoći klubu pokazali su i na samom sastanku. S obzirom na to da klub trenutno nema struju, vodu, telefon, prisutni su ličnim donacijama skupili novac da se plati račun struje, što je osnovni uvjet za početak rada.

Na sjednici se nije moglo čuti kakvo je trenutno stanje igračkog kadra u klubu. Prema informacijama koje svakodnevno pristižu, klub je skoro ostao bez nogometaša, početak priprema i prozivka još nisu na vidiku, a ko će od igračkog kadra kojem je sadašnja uprava ostala dužna dvije plaće ostati u klubu i čekati rasplet, ostaje da se vidi u narednim danima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.