LIGA PRVAKA

Roma na italijanski pogon napada Porto

Aleksandar Kolarov na meti najvatrenijih pristalica "Vučice"

Preko 50.000 hiljada navijača se očekuje na Olimpiku. Twitter

G.Š.

12.2.2019

Večeras se nakon dva mjeseca nastavlja Liga prvaka u nogometu, prvim utakmicama osmine finala. Roma u Rimu dočekuje Porto, a Mančester junajted traži pobjedu protiv  povredama pogođenog PSG-a.

Prema kladionici MOZZART Roma je favorit u večerašnjem duelu protiv Porta, kvota na pobjedu "Vučice" je 2.15, na remi 3.40, a na pobjedu gostiju iz Portugala 3.40.

Vodeći italijanski sportski mediji “La Gazzetta dello Sport” i “Corriere dello sport” u najavi današnjeg meča na rimskom Olimpiku ističu podatak da će Roma poslati na teren šest ili sedam igrača Italijana, što se već godinama nije dogodilo u evropskim takmičenjima.

“Gazzetta” meč Roma – Porto najavljuje naslovom: “Naboj 50.000, primirje u Evropi”. No, i pored toga što će južna tribina, gdje su smještene organizirane navijačke grupe, zdušno navijati za Romu, nije isključeno da Aleksandar Kolarov ponovo bude na meti pojedinih navijačkih grupa.

Navodi se i da u timu kluba iz Rima zbog povrede neće biti Patrika Šika (Schick), a najvjerovatnije će na golu biti Antonio Mirante, jer Robin Olsen još nije fit. Među startere se vraća i Alesandro Florenci (Alessandrio Florenzi), kao i Konstantinos Manolas, dok bi Nokolo Zaniolo (Nicolo) trebao da igra trećeg napadača, sa Edinom Džekom i El Šaravijem (El Shaarawy), jer će na sredini terena, pored Danijelea de Rosija (Daniele De Rossi), djelovati Lorenco Pelegrini (Lorenzo Pellegrini) i Brajan Kristante (Bryan Cristante).

Pod naslovom “Kapital Italije” “Corierre”, također, najavljuje da će protiv Porta na teren istrčati čak šest ili sedam italijanskih fudbalera u dresu Rome. To se nije dogodilo odavno, ne samo u Romi, već u svim italijanskim klubovima koji su učestvovali u evropskim takmičenjima. Protiv Porta će igrati Mirante, De Rosi, Pelegrini, Zaniolo, Florenci, Kristante i El Šaravi.

Na drugoj stranici “Corierre” dominira naslov “Roma made in Italy”... Kapiten Rimljana De Rosi bit će silno motiviran da izbriše negativno sjećanje na prethodni sudar sa Portom, kad je zaradio crveni karton u plej-ofu za Ligu prvaka te tako ostavio na cjedilu drugove, koji su poslije pokleknuli pred portugalskim timom i nisu stigli do grupne faze.

Navodno će u aprilu početi pregovori o produžetku saradnje s De Rosijem na još jednu godinu, a Rimljani najavljuju i nove pregovore s Edinom Džekom, mada ovih dana brojni evropski mediji ponovo špekuliraju o njegovom povratku u Englesku.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.