LIGA PRVAKA

PSG savladao Mančester junajted i došao na korak do plasmana u četvrtfinale

Prva utakmica osmine finala

Avaz Sport

12.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, PSG je na Old Trafordu pobijedio Mančester junjated rezultatom 2:0.

Prvi na meču zaprijetili su gosti, kada je u 6. minuti Anhel di Marija (Angel Di Maria) primio pas na rubu šesnaesterca i šutirao ali je lopta prošla malo pored desne stative. Tri minute kasnije uzvratili su i domaćini. Markus Rašford (Marcus Rashford) je šutirao iz nezgodne pozicije, ali je golman gostiju  Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) izvadio loptu iz desnih rašlji. 

U 16. minuti Pol Pogba (Paul) imao je polupriliku, ali je ponovo Bufon dobro reagirao. U 28. minuti veliku priliku za PSG imao je Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) kada je dočekao centaršut u šesnaestercu i šutirao, ali je lopta otišla malo pored stative. U 43. minuti  Viktor Lindelof (Victor) je snažno šutirao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla desno od gola. 

Priliku da promjeni rezultat imao je Dani Alveš (Alves) iz slobodnja u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela, ali e lopta prošla par centimetara iznad prečke i na odmor se otišlo bez golova. 

Na početku drugog dijela gosti iz Pariza zaigrali su mnogo bolje, što im se isplatilo u 53. minuti Di Marija je odlično ubacio iz kornera, a loptu je dočekao Presnel Kimpembe, te iz blizine precizno zabio pod prečku za 1:0. 

Sedam minuta kasnije, uslijedio je novi šok za domaće navijače. Anhel di Marija je dodao Mbapeu, a Francuz je bez većih problema iz blizine pogodio mrežu domaćina za 2:0. 

U 63. minuti Mbape je prošao je sve do golmana, te šutirao po sredini gola, ali mu je De Hea ( De Gea) uspio odbraniti šut. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i pariski tim je s ovim rezultatom došao na korak do plasmana u četvrtfinale. Treba reći da su domaći meč završili sa desetoricom igrača, pošto je u 90. minuti Pogba zaradio drugi žuti karton.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.