ŽIVOTNA DRAMA

Almir Turković za "Avaz": Kad vidim da je loše mome jaranu, odmah je i meni zlo

Sve te nepravde u bh. fudbalu stajale su me sekiracije i zdravlja

Turković: Operacija mi je bila žuti karton

Piše: G. ŠUMAR

3.4.2019

Almir Turković, nekadašnji as Sarajeva, Zadra, Hajduka, Osijeka, japanske Osake, meksičkog Tigresa, ili, kako ga mnogi nazivaju, posljednji romantičar bh. fudbala, a danas trener nada kluba s Koševa, 13. marta „odigrao“ je najtežu životnu utakmicu. I pobijedio. Naime, tog dana doživio je infarkt i hitno je operiran u Sarajevu.

Bacio cigarete

- Odlično se osjećam. Ugrađena su mi dva stenta, ali se, hvala Bogu, osjećam sjajno. Vjerujem da neće biti nikakvih posljedica. Baš jučer sam bio na kontroli, sve je OK. Polako se vraćam u normalu. Najgore je prošlo - rekao je Turković u razgovoru za „Dnevni avaz“ te dodao:

- Upravo sam se vratio iz šetnje, ovdje po Čengić-Vili. Odem malo do moga kafića, gdje malo popričam s rajom.

U razgovoru s popularnim Zekom saznali smo da je, kako kaže, bacio cigarete.

- Nema više pušenja, neću se zafrkavati više s tim. Jednostavno, ne smijem više. To je najveća droga, najveće zlo. Ali i sekiracija, stresovi. Ja sam previše emotivan, sve primam k srcu. Kad vidim da je loše mom jaranu, odmah ni meni nije dobro. To je nevjerovatno. U ovakvim situacijama vidiš koliko je nevažno nervirati se zbog svake sitnice. Neću više - kategoričan je Turković.

Ističe da ga je „ubio“ i bh. fudbal.

- Sve te nepravde koje sam vidio stajale su me sekiracije i zdravlja. Ali, više neću da se sekiram. Sad ću se povući, zdravlje mi je najpreče. Naravno, i porodica. Na teren se neću vraćati dok skroz ne ozdravim, a ne znam hoću li ozdraviti?

Promijeniti ploču

Naravno da hoćete, dodajemo. 

- Nadam se, ali moram „promijeniti ploču“. Prije mi je na prvom mjestu bila samo lopta, samo FK Sarajevo, a sad su mi to zdravlje i moja porodica. Prije sam sve žrtvovao za tu loptu i FK Sarajevo, ali eto, valjda je to tako trebalo biti. U svakom slučaju, ovo mi je bila dobra opomena ili fini žuti karton, da se ne smijem više zafrkavati. Moram povući ručnu i posvetiti se istinskim vrijednostima, porodici. Moram se, jednostavno, skroz promijeniti. Već sam promijenio neke navike. Ali ću pokušati još dosta toga da promijenim - za kraj kaže Turković, koji je minulih dana dobio bezbroj poruka podrške iz svih krajeva BiH i Hrvatske koje mu puno znače.

Vječiti derbi 

- Možda je bolje što je Sarajevo sada ušlo u mini krizu, jer ima vremena za popravni, nego da je to bilo kasnije. Ružno bi bilo da sve prospu na kraju, jer su tokom ove sezone napravili fine stvari, kaže Turković, koji u subotu planira gledati vječiti derbi na Grbavici.

- Ako ikako mognem, otići ću na tu utakmicu. Grbavica sada ima dobar teren, tako da očekujem dobru utakmicu i pobjedu Sarajeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.