TAKMIČENJA

Promijenjeni formati Kupa i Superkupa u Španiji

Više ništa neće biti isto

Španija: Promijenjen i termin odigravanja Superkupa. Arhiv

Avaz Sport

29.4.2019

Španski nogometni savez (RFEF) objavio je nakon sjednice u ponedjeljak kako se od sljedeće sezone mijenja format Kupa, odnosno kako će se u svim fazama takmičenja osim u polufinalu igrati samo jedna utakmica.

Sve do ove sezone u Španskom kupu su se igrale po dvije utakmice u svim fazama takmičenja pa će ova promjena značiti da će prvoligaške ekipe koje se plasiraju u samu završnicu odigrati četiri utakmice manje. 

Također, donesena je odluka o promjeni formata Superkupa u kojem će od sljedeće sezone umjesto dva kluba, prvaka i pobjednika Kupa, sudjelovati četiri ekipe, i to dvije prvoplasirane iz prvenstva te finalisti Kupa. 

Promijenjen je i termin odigravanja Superkupa, do sada se on igrao uoči početka prvenstva, a sljedeće će se sezone igrati početkom januara. Sljedeće sezone će tako u Superkupu od 8. do 12. januara igrati Barcelona, Valensija, Atletiko Madrid i Real Madrid, a kao mogući domaćin tog turnira spominje se Saudijska Arabija.

Još ništa nije potvrđeno, ali Saudijska Arabija je jedna od opcija, kao i SAD - rekao je predsjednik RFEF-a Luis Rubales (Luis Rubiales).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.