NOGOMET

Lopetegui: Real mi nije dao dovoljno vremena

Konačno otvorio dušu

Lopetegui: Sve u Madridu je veoma brzo. AFP

Avaz Sport

29.5.2019

Bivši trener Real Madrida Žulen Lopetegui (Julen Lopetegui) istakao je da u "Kraljevskom klubu" nije dobio dovoljno vremena da provede svoje zamisli.

Stručnjak koji je dobio otkaz od Nogometnog saveza Španije, pošto je uoči Mundijala potpisao ugovor s Madriđanima, konačno je otvorio dušu.

Tim je u sezonu ušao poslije osvajanja Lige prvaka, ali je čak i s Kristijanom Ronaldom (Cristiano) bio daleko od Barcelone i Atletika u domaćem prvenstvu - rekao je Lopetegui.

On je dobio otkaz u oktobru, poslije poraza rezultatom 5:1 od Barcelone i u momentu kada je Real zauzimao devetu poziciju na tabeli, poslije deset utakmica.

- Ustanovljeno je da treba da podignem nivo cijele ekipe. Istina je da smo bili na samo sedam bodova i da tri sedmice nismo imali sreće pred golom protivnika, ali bi se sve to promijenilo u narednih 12 mjeseci. Bili smo zadovoljni i vjerovali smo u to što radimo -  naglasio je Lopetegui.

Kako je istakao, sve u Madridu je veoma brzo, a vrijeme je bilo ključno da bi sve stvari došle na mjesto, što nije dobio od uprave kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.