BRAZIL

Brutalni ubica ponovo među stativama

Svoju djevojku ubiom, raskomadao, pa njenim komadima nahranio pse

Bruno Fernandeš: Trenirat će u zatvoru. Arhiv

Avaz.ba / Vijesti.me

7.10.2019

Brazilski golman Bruno Fernandeš (Fernandes), nekada velika nada na golu Flamenga, i potencijalni reprezentativac, koji je ubio svoju djevojku, vraća se fudbalu.  

On je svoju djevojku Elizu Samudo ubio, zatim njeno tijelo raskomadao i njime nahranio pse. Ovo brutalno ubistvo se dogodilo prije devet godina, a Fernandeš je osuđen na 20 godina i 9 mjeseci zatvora. Policija je istraživala slučaj tri godine prije nego što je ubica pronađen. Fernandeš je priznao da je izvršio brutalno ubistvo, a brazilsko pravosuđe mu je nedavno dozvolilo povratak sportu.  

Sada već tridesetčetverogodišnjak, Fernandeš je postao član brazilskog niželigaša Pakoš de Kaldasa. U subotu je odigrao nekoliko minuta u prijateljskoj utakmici protiv Žuruaija Independentea na stadionu Bandola Benedito de Oliveira u Bandolau. Za Pakoš de Kaldasu je ugovorom vezan do 2020. godine, a dobit će i solidnu platu. Trenirat će u zatvoru, a na dan utakmice mu je dozvoljen izlazak od šest ujutro do 21 sat.  

Još prije dvije godine, Fernandeš je imao priliku vratiti se fudbalu, kada je potpisao za Boa Esporte, ali bijesni i zgroženi navijači nisu željeli ubicu u svojoj ekipi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.