ASOVI

Tevez izjavom šokirao navijače Juventusa

Da me traži Real Madrid sada, odbio bih ih i ostao ovdje

Tevez: Nema više motiva. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

7.12.2019

Iskusni argentinski napadač Karlos Tevez (Carlos) iznenadio je čelnike Juventusa kada im je saopćio naljeto 2015. godine da želi napustiti klub i vratiti se u Bocu Juniors. Juve mu nije stajao na putu i prodali su ga za sedam miliona eura argentinskom velikanu.

U razgovoru za argentinske medije Tevez je priznao da je u posljednjoj sezoni u Juventusu jednostavno bio veoma tužan i da se želio svim silama vratiti u Argentinu. Posljednji meč u dresu "Stare dame" bilo mu je finale Lige prvaka protiv Barcelone, koja je slavila na kraju 3:1. No, Tevezu finale Lige prvaka u tom trenutku nije bilo toliko važno. 

- Tada sam s Juventusom igrao finale protiv Barcelone, ali ja sam cijeli meč mislio samo na Boku. Boka je moj život i kada sam bio na vrhuncu karijere, razmišljao sam samo o povratku na Bombonjeru. Tada su me htjeli Atletiko Madrid i Bajern, ali sam jednostavno morao otići kući. 

Anjeliju sam na početku te sezone rekao da ću igrati najbolje što mogu, ali da na kraju želim da se vratim kući i on je razumio šta sam mu govorio. Želio sam igrati ponovo za Boku, ali u godinama da mogu nešto ovom klubu. Ovdje ću se penzionisati i više nemam nikakvih motiva i izazova u karijeri. Da me traži Real Madrid sada, odbio bih ih i ostao ovdje - kazao je Tevez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.