SJAJNA PARTIJA

Edin Višća: Ispisali smo historiju kluba, nećemo stati ovdje

Još jednom pokazao zbog čega je najbolji igrač svog tima

Višća: Junak Bašakšehira. AFP

J. A. / Avaz Sport

28.2.2020

Edin Višća bio je junak Bašakšehira, koji je eliminirao lisabonski Sporting u šesnaestini finala Evropske lige. Višća je postigao dva gola u trijumfu kluba iz Istanbula od 4:1 i još jednom pokazao zbog čega je najbolji igrač svog tima.

Nakon 90 minuta igre u Istanbulu rezultat je bio 3:1 za domaće, a s obzirom na to da je prvi duel u Lisabonu završen identičnim rezultatom u korist Sportinga, igrali su se produžeci. Pogodak u 90. minuti utakmice koji je odveo Bašakšehir u produžetak postigao je Višća. U 117. minuti Višća je pogodio i s bijele tačke te donio prolaz Bašakšehiru.

- Ostvarili smo odličan rezultat. Za Bašakšehir, za Tursku. Držali smo loptu svih 120 minuta. Igrali smo kao veliki tim. Ovo je moj dom. Ovdje sam devet godina. Želim ispisati historiju ovdje. Kako u ligi tako i u Evropi -  rekao je Višća.


Višća: Junak Bašakšehira. AFP

Višća je ove sezone u Evropskoj ligi postigao četiri pogotka i jednom asistirao.

- Ovaj rezultat zaslužili su svi, od predsjednika, uposlenika, do zaštitara... Ova pobjeda je za sve, za Bašakšehir. Ispisali smo historiju kluba. Osvojili smo bodove za Tursku. Nećemo stati ovdje, želimo nastaviti. Dobra smo ekipe, jaki smo. Malo ćemo se odmoriti, a onda imamo važnu utakmicu u ponedjeljak - istakao je Višća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.