BUNDESLIGA

Promijenit će se mnogo stvari u fudbalu, transferi od 100 miliona eura postat će prošlost

Zarada će ovisiti o tome hoće li se utakmice uopće više igrati u ovoj sezoni

Henes: Utakmice bez gledalaca ipak donose zaradu. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

26.3.2020

Bivši predsjednik Bajerna iz Minhena Uli Henes (Hoeness) vjeruje da, nakon krize izazvane pandemijom koronavirusa, transferi u nogometu u bliskoj budućnosti neće prelaziti 100 miliona eura.

Pandemija je ekonomski uzdrmala cijeli svjetski sport pa tako i njemačku Bundesligu. Utakmice su suspendirane do početka aprila, ali se očekuje će se suspenzija produžiti barem do kraja narednog mjeseca, prenosi ESPN.

Njemački klubovi najveće prihode imaju od ulaznica, televizijskih prijenosa i sponzora. Henes, međutim, ističe da će zarada ovisiti o tome hoće li se utakmice uopće više igrati u ovoj sezoni.

- Utakmice bez gledalaca ipak donose zaradu od TV prijenosa i, ako se to desi, riješit ćemo egzistencijalne probleme za sezonu 2019/2020. No, ako se utakmice ne budu igrale do Božića, kako ukazuju najgore prognoze, cijela liga doći će pod znak pitanja.

Vjerujem da će se dosta stvari u nogometu promijeniti, kao što su transferi igrača vrijedni više od 100 miliona eura - objašnjava Henes.

Dodaje da je u ovom trenutku potrebno čekati razvoj situacije sa pandemijom koronavirusa te da su oni koji prognoziraju prerani povratak nogometa, "šarlatani".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.