ENGLESKA

Igrao je s Runijem i Ronaldom, zvali su ga novi Gigs, a sada kao trgovac zarađuje milione

Kada sam shvatio da mi fudbal neće dati život kakav sam poželio, morao sam da pronađem nešto drugo

Ideja je da još razvijam kompaniju, a potom je prodam za pet ili 10 godina. Sun

Avaz.ba

27.3.2020

Mančester junajted očekivao je mnogo od Ramona Kalistea (Calliste) kada ga je 2001. godine doveo na Old traford. Velšanin je u glavi Aleksa Fergusona (Alexa) i čelnika Junajteda projektiran da bude glavna karika tima u narednim godinama - novi Rajan Gigs (Ryana Giggs), trenirao je s Venom Runijem (Wayn Rooney) i Kristijanom Ronalda (Cristiano), da bi potom napustio klub i otišao u Liverpul, gdje je bio najbolji strijelac drugog tima. 

No, ni u crvenom dresu nije dobio adekvatnu šansu te je poslije nastupa za dva niželigaša, završio karijeru 2009. godine, prvenstveno zbog učestalih povreda...

Nekoliko godina kasnije, krenuo je u posao sa satovima, a danas se njegova godišnja dobit procjenjuje na pet miliona funti. Lansirao je kompaniju “Global Watches” koja prodaje "rolexe", "hublote" i druge marke satova.

- Kada sam shvatio da mi fudbal neće dati život kakav sam poželio, morao sam da pronađem nešto drugo. Kroz kontakte koje sam stvorio u fudbalu, počeo sam da prodajem satove - rekao je 32-godišnji Kaliste za britanski "Sun" te dodao:

Kompaniju sam osnovao kada sam vidio da je potrebno kako bih ostao održiv na tržištu. To je sada jedna jaka kompanija, koja zarađuje milione. Ideja je da je još razvijam, a potom prodam za pet ili 10 godina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.