NAKON PORAZA

Cviko: Rezultat je objektivan, ostaje žal za bodom

Osvrnuo se i na utakmicu baraža protiv Sjeverne Irske

Rusmir Cviko. NS / FS BiH

Piše: Avaz Sport

7.9.2020

Fudbaleri reprezentacije BiH poraženi su u Zenici od Poljske rezultatom 1:2.

Član stručnog štaba naše reprezentacije, Rusmir Cviko, podijelio je utiske nakon utakmice.

- Nijedan poraz nije lijep. Pogotovo ovaj na našem terenu. Išli smo svjesno u rizik, napravili smo neke rotacije. U budućnosti ćemo malo bolje razmotriti i drugačije razmišljati o pozivima u reprezentaciju - rekao je Cviko.

Istakao je da je u razgovoru stručnog štaba sa selektorom dogovoreno da mogu maksimalno rotirati i pokušati izvući maksimum. 

- Imali smo i peh da nam se povrijedi Gojak. Ulaskom Višće promijenili smo sistem igre, a s Džekom smo prešli u sistem 4-4-2. Desio se taj pad. Imali smo i neke šanse koje nismo iskoristili, a morali smo bolje reagovati - rekao je Cviko i dodao:

- Rezultat je objektivan. Ostaje žal bar za tim bodom, ali ovo je realna slika. Naš cilj je ostati u ligi A, ovaj put nismo iskoristili svoje šanse. Trudit ćemo se da ispravimo greške i bolje se pripremimo za utakmice koje dolaze. 

Osvrnuo se i na utakmicu baraža protiv Sjeverne Irske.

- Moramo poboljšati realizaciju, pred nama je teška utakmica protiv Sjeverne Irske. Predstoji nam duboka analiza i nadamo se da ćemo u toj utakmici pobijediti, plasirati se u finale, pa u finalu pobijediti i plasirati se na Evropsko prvenstvo - zaključio je Cviko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.