LIGA NACIJA

Cviko: Poremetili su nas crveni karton i povreda Pjanića

Pomoćni trener reprezentacije BiH prokomentarisao poraz od Poljske

Cviko sa selektorom Bajevićem. N/FS BiH

Piše: A. V.

14.10.2020

Reprezentacija BiH večeras je u Vroclavu u susretu četvrtog kola Lige nacija poražena od Poljske s 3:0, a pomoćni trener Rusmir Cviko razlog za težak poraz našao je u crvenom kartonu i povredi Miralema Pjanića. 

- Malo je nezgodno sada pričati, pod utiscima crvenog kartona. Poremetila nas je i povreda Pjanića. Onda primimo gol pred kraj prvog dijela, da li je to bio ofsajd ili ne to ćemo da analiziramo - rekao je Cviko i nastavio:

- Imali smo incijativu na početku meča, igrači su to dobro odradili, ali crveni karton i povreda Pjanića nas je poremetila. U drugom dijelu pokušali smo da mijenjamo, ali sve je išlo teže. Imali smo i umor jer smo igrali šest mečeva u šest dana.

- Meč je otišao u pogrešnom smjeru nažalost po nas, sportska sreća i to je to. Pjanić je dobio udarac u leđa, sad ga doktori pregledaju i dobio je tablete. Nadam se da će se brzo oporaviti jer je on klasa igrač, uz Džeku i Kolašinca najbolji koje imamo.

- Fudbal se igra radi rezultata i samo je bitno šta piše na semaforu. Dobili smo mlade igrače na koje možemo računati i to je najveći dobitak. Imamo te dvije utakmice u novembru i vjerovatno ćemo imati još jednu prijateljsku utakmicu. Stručni štab je učinio maksimum i evidentno je da dolazi do smjene generacija. Pokušat ćemo zadržati te iskusnije i dodati neke mlade igrače – dodao je Cviko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.