LIGA NACIJA

Levandovski naljutio čelnike Bajerna: Bavarci traže da sutra bude na poštedi

Njemački mediji navode kako se Levandvski protiv Italije povrijedio još sredinom prvog poluvremena, ali da nije želio napustiti teren

Levandovski. Arhiv

Piše: G. Š.

13.10.2020

Naša fudbalska reprezentacija u srijedu gostuje kod Poljske, u 4. kolu Lige nacija - grupa A. Poljake pred tu utakmicu najviše brine zdravstveno stanje Roberta Levandovskog (Lewandowskog) koji je u 82. minuti posljednjeg susreta protiv Italije napustio travnjak zbog povrede skočnog zgloba. 

Pregledi su pokazali da je Levandovskom nastradao skočni zglob desne noge i zbog toga se očekuje da će protiv "Zmajeva" dobiti manju minutažu. Iz njegovog kluba Bajerna tražili su da se Levandovskog potpuno poštedi utakmice protiv BiH.


Njemački mediji navode kako se Levandvski protiv Italije povrijedio još sredinom prvog poluvremena, ali da nije želio napustiti teren. Navode da je to potez koji je posebno uzrujao čelnike bavarskog velikana jer smatraju da je rizikovao težu povredu.  S obzirom na njegovu važnost za aktualnog njemačkog i evropskog prvaka, nije ni čudno što Bavarci traže da sutra pauzira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.