SLUČAJ VIDA

Epidemiološka služba Švedske ima pravo zabraniti ulazak hrvatskim reprezentativcima

Vijest o pozitivnom nalazu Vide imala je glasan odjek i u regionalnim, ali i u svjetskim medijima. AFP

G. Š./SN

12.11.2020

Vijest o pozitivnom nalazu Domagoja Vide na koronavirus za koji se saznalo na poluvremenu prijateljskog susreta Turske i Hrvatske glasno je odjeknuo u turskim medijima. Naime, veliku pažnju posvetili su tom slučaju, te su nabrojali sve njihove igrače s kojima je Vida bio u kontaktu, prenose SN. 

Šok s koronavurisom u Hrvatskoj! Kontakti su u opasnosti",piše turski "Milliyet". Analizira se da se hrvatski reprezentativac izgrlio s Dorukhanom Tokozom, Canerom Erkinom i Senolom Gunesom, kao da je bio u neposrednom kontaktu s Cenkom Tosunom i Mertom Cetinom.


"Hurriyet" pak navodi da Vida nije bio među igračima pozitivnima na koronavirus u Bešiktašu na posljednjem testiranju. Tada su pozitivna bila tri igrača istanbulskog kluba, ali ne i on.

Vijest o pozitivnom nalazu hrvatskog reprezentativca imala je inače glasan odjek i u regionalnim, ali i u svjetskim medijima.

Srbijanski Blic tako donosi naslov 'Skandal detonacija potresa nogomet', bosanski "Dnevni avaz" 'Hrvatski reprezentativac igrao zaražen', a slovensko "Delo" 'Hrvati drhte i čekaju na odgovor švedskih epidemiologa'. 


Slovenci u tekstu navode kako Vatreni u subotu gostuju kod Švedske u Ligi nacija. Epidemiološka služba zemlje domaćina utakmice ima pravo zabraniti ulazak hrvatskim reprezentativcima u državu, te dovesti odigravanje same utakmice u pitanje u slučaju da se procijeni da je u prijeti velika opasnost, ali to je sve u sferi nagađanja.

'Domagoj Vida odigrao je prvo poluvrijeme protiv Turske pozitivan na koronu", navodi "Daily Mail", dok "Gazzetta dello Sport" donosi naslov: 'S Vidom pozitivnim na koronu protiv Turske bili su mnogi 'Talijani'.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.