REAKCIJE

Bajević: Nije me stid, ponosan sam što sam bio na čelu reprezentacije

Treba izabrati sada novog selektora i on će znati šta treba uraditi. Ne trebam mu davati savjete, rekao je Bajević

Dušan Bajević. Anadolija

A. M. / Anadolija

18.11.2020

Selektor reprezentacije BiH Dušan Bajević govorio je na press konferenciji nakon utakmice protiv Italije koju je BiH izgubila rezultatom 0:2.

- Nismo mogli ništa danas da uradimo. Žao mi je i osjećam se krivim što nisam zamijenio Sinišu Saničanina prije povrede. Dečko je davao sve od sebe, igrao sve utakmice, ne žali se nikada i zaista mi ga je žao - rekao je Bajević koji je večeras posljednji put u ulozi selektora vodio fudbalsku reprezentaciju BiH, javlja Anadolija.

Bajević će ostati upisan kao selektor bez trijumfa u najgoroj kalendarskoj godini u 25-godišnjoj historiji nacionalnog tima BiH, u kojem je u osam mečeva ostvareno šest poraza i dva remija. BiH je s Bajevićem ispala u UEFA Ligu nacija B te je eliminisana u polufinalu baraža za plasman na EURO pa je slavni igrač i trener iz BiH na neslavan način završio jedanaestomjesečnu epizodu na klupi državnog tima.

- Nije me stid, ponosan sam što sam bio na čelu reprezentacije. Pokušali smo i nikoga ne treba da optužujete, ja sam taj krivac. Zahvalio bih se igračima i saradnicima u stručnom štabu. Najveća šteta je što nismo uspjeli da pobijedimo Sjevernu Irsku u baražu za EURO - kazao je Bajević, dodavši:

- Treba izabrati sada novog selektora i on će znati šta treba uraditi. Ne trebam mu davati savjete. Otvorili smo vrata nekim igračima. Treba vremena da igramo fudbal kakav želi publika. Reprezentacija BiH ima dobre igrače i vjerujem da će novi selektor sastaviti dobru ekipu. Treba postaviti ciljeve. Ako nemaš cilj, nemaš ništa. Ne može drugačije - istakao je Bajević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.