SELEKTORSKA KRIŽALJKA

Jakirović: Velika čast bila bi mi voditi velike zvijezde poput Džeke i Pjanića

Zvao me je Emir Spahić, koji je u Stručnoj komisiji za kandidate za novog selektora

Jakirović: Jedan sam od kandidata, imat ću ove sedmice razgovore. Arhiva

G. Š./24sata

8.12.2020

Bosanskohercegovački trener Sergej Jakirović (43) jedan je od kandidata za ‘užarenu klupu’ reprezentacije BiH. Kako rođeni Mostarac sam priznaje, stupio je u pregovore s ljudima iz NSBiH. 

– Jedan sam od kandidata, imat ću ove sedmice razgovore. Zvao me je Emir Spahić, koji je u Stručnoj komisiji za kandidate za novog selektora. Razgovori će biti ove sedmice – rekao je Jakirović za 24sata.hr i dodao:

– Naravno da bi mi to bila velika čast voditi velike zvijezde poput Džeke i Pjanića, nema dalje od toga.


Jakirović je u trenerskoj karijeri vodio Sesvete, Goricu i slovenski Maribor. Nakon solidne sezone na klupi Sesveta priliku je dobio u tada novopečenom prvoligašu Gorici, a ekipa je odigrala iznadprosječnu sezonu i Jakirović je zadovoljio struku. Imao je šest uzastopnih gostujućih pobjeda i srušio Hajdukov rekord iz 1992. No, uoči sljedeće sezoni otišli su glavni igrači (Zwolinski, Atiemwen i Miya), a Jakiroviću je presudio baš Hajduk visokom pobjedom na Poljudu (6:0). 

Sljedeća stanica – Maribor. Preuzeo je Slovence na četvrtom mjestu tabele i doveo ih na drugo, ali nije uspio osvojiti slovensko prvenstvo. Otkaz je dobio nakon ispadanja u kvalifikacijama za Evropsku ligu od sjevernoirskog Kolerainea. Ako sjedne na klupu ‘zmajeva’, Jakirovića čeka težak posao u prvom reprezentativnom iskustvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.