NA LICU MJESTA

Počela sjednica Izvršnog odbora NSBiH: Misimović nije doputovao, Spahić neće prisustvovati

Neposredno pred početak Izvršnog odbora NSBiH održan je sastanak Komisije za izbor selektora

Hoće li danas biti odluka. A. Nović

Piše: G. Šumar

28.12.2020

Na Ilidži je počela dugo očekivana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a na dnevnom redu je samo jedna tačka - izbor selektora "A" reprezentacije.

Iako nema zvanične potvrde iz kuće bh. fudbala, Emir Spahić je ispred Stručne komisije predložio jednog ili dva Sergeja – Barbareza ili Jakirovića, odnosno da njih dvojica zajedno povedu našu reprezentaciju u bolje sutra, Misimović je stao iza Ivaila Peteva (Ivaylo) i Marka Simeonea (Marco), koji ne ispunjava jedan uslov – poznavanje našeg jezika, a kandidati su još i Husref Musemić, Amar Osim... Također, bit će interesantno saznati kakav stav će zauzeti Izvršni odbor kada su u pitanju pojedinačne kandidature – od Mehmeda Baždarevića, do Aljoše Asanovića.

Neposredno pred početak Izvršnog odbora NSBiH održan je sastanak Komisije za izbor selektora na kojem su razmotreni prijedlozi Stručne komisije, odnosno Spahića i Misimovića, koji nije doputovao u Sarajevo iz Minhena. S druge strane, Spahić je nakon sastanka Komisije za izbor selektora žurno napustio ilidžanski hotel u kojem je počela sjednica Izvršnog odbora NSBiH.

Komisiju za izbor selektora, podsjetimo, čine predsjednik i potpredsjednici NSBiH, Elvedin Begić, Ivan Beus i Milorad Sofrenić, te predsjednici NS Federacije BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske Irfan Durić i Vico Zeljković.

Za izbor selektora potrebno je više od dvije trećine glasova članova Izvršnog odbora, što znači da za jednog kandidata mora biti 11 od 15 članova fudbalske vlade.

Dolazak članova Izvršnog odbora na sjednicu. A. Nović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.