VELIKI TALENAT

Musijala u prisustvu Salihamidžića potpisao prvi profesionalni ugovor s Bajernom

Obavezao se na vjernost Bavarcima do juna 2026. godine

Musijala i Salihamidžić. TWITTER

A. Vatreš

5.3.2021

Mladi 18-godišnji ofanzivni veznjak Bajerna Džamal Musijala (Jamal Musiala) u petak je postpisao svoj prvi profesionalni ugovor s aktuelnim evropskim i njemačkim prvakom kojim se obavezao na vjernost Bavarcima do juna 2026.

Musijala je u Bajernov juniorski tim istigao 2019. iz londonskog Čelsija, a prošle je sedmice proslavio 18. rođendan. Nedavno je postao najmlađi Bajernov strijelac u utakmicama Lige prvaka, kad je postigao pogodak u pobjedi 1:4 protiv Lacija u prvoj utakmici osmine finala.

- Želim postati još bolji i osvajati trofeje s Bajernom. Moj je cilj postati važnim igračem za Bayern - izjavio je Musijala u priopćenju nakon potpisa ugovora, prenosi Hina.

Nogometaš s dvojnim, engleskim i njemačkim državljanstvom, nastupao je za reprezentacije obiju država u mlađim dobnim kategorijama, ali je prije deset dana odlučio prihvatiti poziv Joakima Leva (Joachim Loew) i zaigrati za njemačku seniorsku nacionalnu vrstu već u kvalifikacijskim utakmicama za SP 2022. koje su na rasporedu krajem ovog mjeseca.

- Jako smo sretni što je Džamal potpisao prvi ugovor i dugoročno se vezao za Bajern. Sad se moramo pobrinuti za njegov napredak i da pred njega stavimo izazove - izjavio je Bajernov sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Finansijski detalji ugovora nisu objavljeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.