GORAŽDE

Admir Raščić prvi trener iz BPK-a u reprezentativnoj selekciji: Veliko priznanje za mene, grad i kanton

Sve ostaje isto, s tim što ću sigurno biti malo češće odsutan ali pošto sam izabran za pomoćnika selektora, moći ću i dalje da obavljam funkciju šefa stručnog štaba Azota, tako da neće biti nekih smetnji osim odsutnosti

Admir Raščić. FENA

FENA

30.3.2021

Goraždanin Admir Raščić, trener Nogometnog kluba Azot Vitkovići, uspješno nastavlja graditi svoju trenersku karijeru. Potvrda tome stigla je i sa posljednje sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na kojoj je imenovan u stručni stab U-19 reprezentacije BiH, kao pomoćnik selektora Ivice Barbarića.


Morate biti mentalno jaki

Raščić ističe da mu je veliko priznanje i čast biti prvi trener iz ovog kantona u nekoj reprezentativnoj nogometnoj selekciji što je, kaže, dokaz da se trud i rad uvijek isplati.

- Zaista je ovo veliko priznanje za mene, za moju Školu fudbala 'Pro' i moj NK Azot, ali i za grad i kanton i ponosan sam što ću predstavljati svoju državu na nekim narednim takmičenjima. U svakom poslu kada radiš predano, odgovorno, pošteno, mora doći i rezultat. Bude tu i onih da kažem 'mračnijih' dana, čovjeku dođe nekad i da odustane, ali morate biti mentalno jaki, vjerovati u sebe i ono što radite i rezultat mora doći – ističe Raščić.

Uz novi angažman on nastavlja voditi NK Azot u kojem je prije skoro dvije godine i započeo svoju trenersku karijeru.

- Sve ostaje isto, s tim što ću sigurno biti malo češće odsutan ali pošto sam izabran za pomoćnika selektora, moći ću i dalje da obavljam funkciju šefa stručnog štaba Azota, tako da neće biti nekih smetnji osim odsutnosti. Ovo za mene znači mnogo i ovo je jedan veliki korak u mojoj karijeri i cilj mi je da to ide svaki put na veću stepenicu - dodaje Raščić.

Svakodnevno radi na ličnom usavršavanju i sticanju UEFA Pro licence čiji će vlasnik po prvi put postati neko iz ovog kantona.

- BPK Goražde nema nijednog trenera sa PRO licencom tako da ću ja biti nažalost jedini. Završio sam prvi semester i očekuje me još sedam. Nadam se da ću ako Bog da sve da završim u predviđenom roku - ističe on.


Bogata biografija

Nekadašnji sjajni fudbaler Admir Raščić iza sebe ima bogatu biografiju, a tokom svoje nogometne karijere igrao je za brojne klubove. Osim Željezničara i Sarajeva, igrao je u Beloj Krajini, Olimpiku, Borcu, Novom Pazaru, Goraždu, Sanderfjordu, Sun Pegasusu (Hong Kong), a bio je takođe i član reprezentacije BiH.

Nakon što je kopačke “okačio o klin”, posvetio se trenerskom poslu a svoj prvi angažman kao licencirani trener sa UEFA “A” akreditacijom počeo je u NK Azot - Vitkovići koji se takmiči u Drugoj ligi - Centar FBiH

Raščić je pokrenuo i vlastitu Školu fudbala “PRO” u Vitkovićima, kako bi svoje iskustvo i znanje stečeno tokom dugogodišnje profesionalne karijere prenio mlađim generacijama.

Uz Raščića, pomoćnik selektora U-19 nogometne reprezentacije BiH Ivici Barbariću je i Zoran Dragišić, dok je trener golmana Goran Brašnić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.