MANČESTER

Ljutiti navijači Junajteda upali na Old Traford pred derbi s Liverpulom

Protest protiv klupskih vlasnika

Nezadovoljni navijači na Old Trafordu. TWITTER

A. Vatreš

2.5.2021

Nekoliko sati prije početka najvećeg engleskog nogometnog derbija između Mančester Junajteda i Liverpula, navijači Junajteda su provalili na travnjak Old Traforda tražeći odlazak vlasnika kluba.

Stotine navijača "Crvenih đavola" uspjelo se probiti na travnjak Old Traforda uoči derbija protiv Liverpula koji počinje u 17:30 sati.

Navijači su protestvovali protiv američkih vlasnika Junajteda, porodice Glejzer (Glazer), zbog učestvovanja u projektu Superlige.

Druga grupa navijača se okupila ispred Old Traforda, dok je treća grupa pokušala blokirati hotel Lowry u kojem su smješteni igrači Junajteda.

Navijači su uzvikivali 'želimo odlazak Glejzera", a nakon što su izrazili svoje osjećaje napustil su teren i utakmica će se normalno igrati.

Junajted je bio jedan od šest premijerligaških klubova koji su bili među osnivačima Superlige, a svi su se povukli 48 sati kasnije nakon ljute reakcije šire nogometne zajednice.

Džoel Glejzer (Joel Glazer) ispričao se pristalicama, međutim, dio Junajtedovih navijača na protestu je nosio je transparente s natpisom "isprika nije prihvaćena", prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.