ZENICA

"Zmajići" ponovo remizirali sa Srbijom

Delibašić je i izveo jedanaesterac, golman Duškaj odbranio, ali lopta se ponovo odbija do napadača Srbije koji je iz drugog pokušaja precizan za 0:1

Sa druge utakmice u Zenici: Ponovo remi. NSBiH

Piše: G. Šumar

20.5.2021

Pioniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Zenici odigrala drugu prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz Srbije (1:1). Prvi su zaprijetili gosti u 10. minuti kad je David Đurić snažno šutirao sa distance, a golman Adel Duškaj izbacuje loptu u korner.


Marko Begić strijelac za remi

U 24. minuti, nakon duela Nidala Čelika i Nikše Delibašića, dosuđen je penal za goste. Delibašić je i izveo jedanaesterac, golman Duškaj odbranio, ali lopta se ponovo odbija do napadača Srbije koji je iz drugog pokušaja precizan za 0:1.

Dženan Šabić u 27. minuti jako šutira sa preko 25 metara, ali lopta odlazi tik pored gola i do kraja prvog poluvremena više nije bilo prilika.

Darije Markočević u 47. minuti se odlično izborio za loptu i krenuo sam prema protivničkom golu, ali ga golman Viktor Erić zaustavlja prekršajem na 20 metara od gola. Iz slobodnog udarca Šabić pogađa živi zid.

Andrej Subotić je u 59. minuti stvorio sebi dobru poziciju za šut sa 15-ak metara, ali je golman Srbije Vuk Dragović, koji je nekoliko trenutaka ranije ušao u igru, zaustavio pokušaj bh. napadača. Marko Begić se u 75. minuti dobro snalazi u protivničkom kaznenom prostoru i precizno šutirao za 1:1.

Prvi meč ovih selekcija završen je bez golova 0:0.


BiH U-15 - Srbija U-15 1:1

ZENICA Trening centar NSBiH, Sudija: Ajdin Baručija (BiH). Sudije asistenti: Samir Kapo i Kenan Brzika (oba BiH). Strijelci: 0:1 - Delibašić (24. minuta), 1:1 - Begić (75). Žuti kartoni: Čelik, Subotić (BiH), Erić, Izderić (Srbija).

BIH: Adel Duškaj, Emir Dugić, Dženan Šabić, Filip Taraba, Ajdin Beganović, Darije Markočević, Krešimir Medić, Andrej Subotić, Marko Brekalo, Nidal Čelik, Adrian Manuel Perić. Igrali su još: od 41' Rijad Kasumović, od 52' Benjamin Babić, Harun Sadžak, Nedim Keranović, Zlatan Zeničanin, Eldar Mehić, od 61' Marko Begić, od 65' Aleksa Despot. Selektor: Igor Janković.

SRBIJA: Viktor Erić, Mateja Ostojić, David Đurić, Andrej Petrović, Ognjen Pilić, Bogdan Plavšić, Nikša Delibašić, Miloš Aranđelović, Uroš Sremčević, Mihajlo Cvetković, Luka Izderić. Igrali su još: od 56' Lazar Jovanović, Vuk Dragović, od 73' Dušan Jovanović, od 77' Pavle Radojković, Mihajlo Katanić, Andrija Makai. Selektor: Radovan Krivokapić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.