ISTRAGA

UEFA zbog namještanja istražuje meč srbijanske lige

Sumnjiva utakmica odigrana u Požarevcu

Sa utakmice u Požarevcu. Sport klub

E. Ćosić

20.5.2021

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je Fudbalskom savezu Srbije dostavila podatke o još jednoj sumnjivoj utakmici. Pod lupom je susret Srpske lige „zapad“, Mladi radnik 1926 – Sušica (1:0). Utakmica u Požarevcu odigrana je 1. maja, u sklopu 28. kola. Fudbaleri Mladog radnika upisali su pobjedu, zahvaljujući pogotku Marka Dželebdžića, u 44. minutu.

Specijalizovane službe, povezane sa softverima svjetskih kladionica, primjetile su neuobičajene pojave uoči susreta. Uz veliki broj uplata na očekivan ishod, pobjedu Mladog radnika, identifikovano je i da većina domaćih kladionica nije ni ostavila mogućnost klađenja na spornu utakmicu, prenosi Sport klub. 

U isto vrijeme, preko posebnog programa, na sajtu Fudbalskog saveza Srbije (FSS), stiglo je nekoliko anonimnih prijava za očekivan rezultat i pobjedu domaćina na požarevačkom stadionu „Vašarište“. Taj trag, također, uzet je kao mjerodavan u konačnom pokretanju postupka.

Predmet je već proslijeđen predstavnicima obilježenih klubova na izjašnjenje. Postupak podliježe uobičajenoj proceduri – poslije prijave i reakcije oficira za integritet FSS, preko nadležnih organa, u ovom slučaju disciplinskog sudije Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije, zatraženi su pisani odgovori. Slučaj bi u prvom stepenu trebalo da zaključi Zoran Janković, zadužen za disciplinu na terenima najvećeg fudbalskog regiona u sistemu FSS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.