PREMIJER LIGA BIH

Široki uz podršku navijača juri plasman u Evropu

Klub sa Pecare dobio saglasnost Saveza da na pretposljednjoj utakmici sezone ugosti navijače

Stadion Pecara. NK Široki Brijeg

A. M.

21.5.2021

NK Široki Brijeg dobio je dozvolu Fudbalskog saveza BiH za prisustvo navijača na utakmici 32. kola Premijer lige BiH protiv FK Mladost, potvrdio je klub sa Pecare u zvaničnom saopštenju objavljenom za Facebooku.

Širokobriježani se trenutno nalaze na petoj poziciji s 53 boda, koliko ima i Zrinjski na poziciji iznad. Obzirom na to da su se u finale Kupa BiH plasirali Sarajevo i Borac, i četvrtoplasirana ekipa Premijer lige BiH izborit će plasman u Evropu.

- Nakon što je Odbor za natjecanje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine dao saglasnost za odigravanje utakmica Premijer lige BiH pred gledateljima na stadionima klubova iz područja čiji krizni štabovi dozvoljavaju publiku na sportskim događajima, NK Široki Brijeg je žurno reagirao i ishodio dozvolu za nazočnost gledatelja na stadionu Pecara u susretu 32. kola Premijer lige BiH protiv FK Mladost Doboj - Kakanj. MUP Županije Zapadnohercegovačke, uz prethodnu suglasnost Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, pozitivno je odgovorio na zahtjev NK Široki Brijeg i odobrio nazočnost maksimalno 1000 gledatelja na spomenutoj utakmici - saopšteno je iz kluba sa Pecare.

O prodaji ulaznica, rasporedu sjedenja i ostalim detaljima oko organizacije utakmice klub će naknadno obavijestiti navijače.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.