PREMIJER LIGA

Čelzi objavom na Twitteru zagolicao maštu navijača

Fudbaler Vest hema je dijete londonskih Plavaca

Čelzi: Označeni Maunt i Rajs. Twitter

E. Ćosić

23.5.2021

Dok se fudbaleri Čelzija spremaju za posljednju prvenstvenu utakmicu i dok je u glavi finale Lige prvaka, menadžeri uveliko rade na dodatnom osnaživanju već jakog tima. 

Nakon što je iz priče ispao Agero (Aguero), londonski Plavci se sada povezuju sa Halandom (Haaland) i Kejnom (Kane). Svakako da bi dovođenje jednog od dvojice sjajnih fudbalera bio veliki posao, a u sjeni se radi i na transferu Deklana Rajsa (Declan Rice). 

Engleski reprezentativac je dijete Čelzija, gdje je i proveo osam godina (2006. - 2014.) u omladinskim kategorijama, a onda je prešao u Vest hem. Rajs je već drugu sezonu na meti tima sa Stemford Bridža, a čini se da će ovog ljeta Čelzi ozbiljnije krenuti po veznjaka "Čekičara". 

I dok osobe zadužene za transfere smišljaju plan kako vratiti Rajsa na Stemford Bridž, objavom na Twitteru je zagolicana mašta navijača Čelzija. Naime, objavljena je slika iz dječačkih dana na kojoj su, između ostalih, dobri prijatelji Mejson Maunt (Mason Mount) i Deklan Rajs koji je "prigrlio" trofej. Slika je objavljena uz opis "Da li prepoznajete nekoga", aludirajući na Rajsa u opremi Čelzija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.