PREMIJER LIGA BIH

Ziljkić: Drago mi je što sam titulu proslavio protiv njih, rekli su mi da sam netalentovan

Borac osvojio Premijer ligu BiH

Ziljkić: Odigrao 21 utakmicu za Tuzla Siti. Arhiv

E. Ćosić

24.5.2021

Fudbaleri Borca od jučer su novi prvaci Bosne i Hercegovine. Banjalučki klub je pobjedom protiv Tuzle Siti (2:0) ovjerio titulu Premijer lige. Posebno je sretan bio Almedin Ziljkić koji je titulu proslavio pred bivšim poslodavcem.

Almedin Ziljkić je branio boje Tuzla Sitija u sezoni 2018/19. Odigrao je 21 utakmicu i postigao četiri gola, a u klubu su ga proglasili netalentovanim. Poslije se skrasio u Borcu, što će se ispostaviti, bila dobra odluka fudbalera koji se našao na najnovijem spisku selektora reprezentacije Ivajla Peteva.

- Čekao sam sa nestrpljenjem posljednju utakmicu jer igrali smo protiv Tuzla Sitija. Malo ko zna, da iako ne osjećam mržnju ni prema kome, daleko bilo. Tuzla Siti je, mene su ti ljudi iz tog kluba otjerali kao igrača koji nije talenat i nije igrač renomea kao što je klub Tuzla Siti i nakon toga mi se probudila želja da uđem i da slavim titulu baš pred njima iako sam i prethodnu utakmicu protiv njih postigao gol, rekao je Ziljkić u gostovanju na "N1". 

Ziljkić nije dovoljno spreman, pa je protiv Tuzlaka spletom okolnosti ušao u igru u 34. minuti susreta, uspisao dvije asistecije i napustio igru u 77. minuti meča. Brzonogi krilni fudbaler je ove sezone za Borac odigrao 33 utakmice u svim takmičenjima, postigao devet golova i dodao 11 asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.