PRIJATELJSKA UTAKMICA

Radulović: Žao mi je što na Grbavici neće biti publike

Plan za utakmice sa BiH i Izraelom bio potpuno drugačiji, rekao je selektor reprezenzacije Crne Gore

Miodrag Radulović. FSCG

Piše: G. Šumar

1.6.2021

Naš državni fudbalski tim sutra (18 sati) na Grbavici igra prijateljsku utakmicu sa Crnom Gorom.

- Plan za utakmice sa BiH i Izraelom bio potpuno drugačiji, rekao je selektor reprezenzacije Crne Gore Miodrag Radulović na današnjoj press konferenciji i dodao. 


Puno izostanaka

- Veliki broj izostanaka nas je primorao da promjenimo koncepciju i sam plan igre. Mi smo imali jedan neobičan start kvalifikacija, da podsjetim... Ušli smo u takmičenje bez prijateljskih mečeva, bez treniga, nije bilo puno prostora za uigravanje, tako da smo sasvim solidno izgledali u tim kvalifikacionim mečevima i osvojili šest bodova. Sada je bila prilika da dodatno homogenizujemo ekipu, probamo neke nove varijante i detalje, da bismo izvukli benefit za septembarske kvalifikacije, jer to će taj udaran mjesec.

No, veliki broj izostanaka je poremetio plan naših komšija.

- Nedostaje nam 13 igrači koje smo imali u martu... Ali, imamo Vešovića koji se na naše zadovoljstvo vraća, da vidimo koliko je spreman... Imamo povratnike u reprezentaciju, četiri debitanta, tako da će nam ova utakmica poslužiti da vidimo njihove mogućnosti i da proširimo roster.


Edukovana publika

Uprkos izostancima, Radulović ističe da njegovi izabranici i on, kako kaže, imaju najveće ambicije.

- Zaista je primarni cilj da probamo koliko momci mogu, da ih vidimo možda i u nekom drugom sistemu, ali svakako prijateljske utakmice su samo na papiru... Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu, žao mi je što nema publike. Dugi niz godina dolazim u Sarajevo, imam dosta prijatelja ovdje i žao mi je što publika koja je fudbalski edukovana neće prisustvovati meču. Lijepo je vrijeme, mi ćemo pokušati da odigramo dobru utakmicu - zaključio je Radulović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.