EURO 2020

Imaju "debeo" razlog za to: Škoti mole Roberta Manćinija da ih spasi

Dnevnik The National na naslovnici je postavio selektora Italije Roberta Manćinija u bojama u bojama viteza i borca na nezavisnost Škotske

Škoti se boje engleskih provokacija. The Sun

M. K.

11.7.2021

Finale Eura 2020 večeras će odigrati Italija i Engleska, a iz jedne zemlje smještene upravo na Otoku, Azurima stiže velika podrška pred finalni dvoboj.

Naravno, riječ je o Škotima koji već stoljećima nisu u dobrim odnosima sa Englezima, a to se pogotovo u modernijem dobu osjeti kroz fudbal gdje su ove dvije nacije veliki rivali.

Englezi traže neki trofej još od davne 1966. i naslova prvaka svijeta, dakle 55 godina čekaju na ovo finale i šansu za novi trofej što bi ujedno značilo i novu provokaciju na račun Škota i nadobudno  hvalisanje Engleza u narednim godinama, na šta Škoti očito nisu spremni što su i javno priznali.

Škoti, konkretno dnevnik The National, na naslovnici je postavio selektora Italije Roberta Manćinija (Mancini) u bojama viteza i borca na nezavisnost Škotske, Vilijama Valasa (William Wallace) s porukom:

"Roberto, ti si naša posljednja nada… Ne možemo podnijeti novih 55 godina njihove priče o tituli".

Naravno, na slici je legendarni Mel Gibson koji je u poznatom filmu Braveheart imao ulogu Valasa, s tim da je na mjesto njegove glave ubačena glava Manćinija.

Ova poruka škotskog dnevnika izazvala je dosta pažnje, ali i komentara od strane Engleza, Italijana, Škota i drugih.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.