PRED FINALE EURA

Bivši reprezentativac Engleske realan: Oba tima imaju igrače za trofej

Ešli Kol je nastupao za Romu od 2014. do 2016. i veoma cijeni Azure

Kol danas često radi kao stručni komentator. GETTY

M. K.

11.7.2021

Ešli Kol (Ashley Cole), bivši reprezentativac Engleske i fudbaler koji je dugo vremena važio za jednog od najboljih lijevih bekova na svijetu, pred večerašnje finale Eura 2020 između Italije i Engleske izjavio je kako su šanse izjednačene.

- Oba tima imaju ono što im treba da postanu šampioni. Sautgejt (Garet Soutghate) je stvorio dobro okruženje u kojem igrači napreduju i uče. Prihvatio je navijače i stvorio vezu između igrača i njih, ojseća se neka porodična energija tu. Deklan Rajs (Declan Rice) i Kalvin Filips (Philips) blistaju na ovom prvenstvu – smjenjuju se u tome ko ide naprijed ili ostanu pozadi, a puste Luka Šoa (Show), čiji je tajming u prodorima izvrstan. Sada imamo bolje lopte za Harija Kejna (Harry Kane), rekao je Kol za engleske medije, a prenosi Sportklub.

Kol je nastupao za Romu od 2014. do 2016. i veoma cijeni Azure.

- I oni imaju izražen timski duh. Roberto Manćini uspio je da stvori tim koji igra onako kako italijanski navijači žele: agresivno, visoki presing, hrabro, građenje akcija. Imali su malo sreće u polufinalu, ali borili su se. Imaju sve potrebne sastojke da budu šampioni, smatra nekadašnja zvijezda Arsenala i Čelzija, dodavši kako su ga oduševili Donaruma (Gianluigi Donnarumma), Kjeza (Federico Chiesa) i Ćiro Imobile (Ciro Immobile).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.