PREMIJER LIGA BIH

Na Pecaru stiže Leotar: Može li Široki Brijeg doći do prve pobjede

Danas na rasporedu jedna utakmica petog kola

Širokobriježani sezonu započeli sa četiri remija. NK ŠIROKI BRIJEG

E. Ćosić

13.8.2021

Peto kolo Premijer lige BiH večerašnjom utakmicom na Pecari otvaraju Široki Brijeg i Leotar. Obje ekipe u meč ulaze sa četiri osvojena boda, s tim da su Širokobriježani ostvarili četiri remija, dok je tim iz Trebinja ostvario jednu pobjedu i jedan remi.

Klub sa Pecare je mijenjao i trenera, a Jure Ivanković će pokušati pronaći strategiju koja će donijeti tri boda. Trener Širokobriježana neće moći računati na Kristijana Medića, Zvonimira Begića, a upitan je Valentin Vujinović.

Leotar večerašnji susret dočekuje nakon dva vezana poraza, ali dobra vijest za trenera Branislava Krunića je ta da on nema izostanaka. 

Zanimljivo da osim identičnog bodovnog bilansa, večerašnji rivali imaju i jednak broj postignutih golova. I Široki Brijeg i Leotar su do sada postigli po jedan pogodak.

Trener Ivanković je istakao da je pravo vrijeme za prvu pobjedu Širokog Brijega, a Mozzart daje velike šanse da se to i dogodi. Koeficijent na pobjedu tima sa Pecare je 1.55, dok je kvota na Leotar 6.25. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.

Raspored petog kola: 

Široki Brijeg - Leotar (Petak, 20 sati)

Tuzla City - Posušje (Subota, 19 sati)

Sarajevo - Radnik (Nedjelja, 19 sati)

Velež - Sloboda (Nedjelja, 21 sat)

Željezničar - Rudar (Ponedjeljak, 18 sati)

Borac - Zrinjski (Ponedjeljak, 20 sati)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.