ITALIJA

Pioli nakon žrijeba: Protiv ovih klubova smo ispisali historiju

- Znali smo da ćemo imati težak žrijeb, jer smo bili u četvrtom šeširu. Baš je jaka grupa, ali smatram da Milan nikada ne smije da zaboravi svoju historiju, kaže legenda Milana Barezi

Pioli pun entuzijazma nakon žrijeba. Agencije

M. K.

27.8.2021

Trener Milana Stefano Pioli nije pesimista i pored teškog žrijeba u Ligi šampiona.

Podsjetimo, jučerašnji žrijeb u Istanbulu odlučio je da Milan bude u grupi B sa Atletikom iz Madrida, Liverpulom i Portom.

- To je inspirativna i prilično teška grupa, ali mi smo Milan i logično je da nas ime obavezuje da u svako takmičenje ulazimo sa najvišim ambicijama. U grupi smo sa klubovima, sa kojima smo pisali historiju, jer ne treba napominjati da su ova četiri kluba u zbiru osvojili 15 trofeja pobjednika Lige šampiona. Očekivalo smo ovako nešto, jer je riječ o Ligi prvaka i ne možemo da dočekamo početak takmičenja. Pokušat ćemo da uradimo neke velike stvari, rekao je Pioli za ANSA-u, prenio je SK.rs.

Počasni potpredsjednik kluba Franko Barezi (Franco Baresi), koji je prisustvovao ceremoniji žrijeba, iznio je svoje mišljenje pošto je saznao imena Milanovih rivala.

- Znali smo da ćemo imati težak žrijeb, jer smo bili u četvrtom šeširu. Baš je jaka grupa, ali smatram da Milan nikada ne smije da zaboravi svoju historiju. Ponovo smo u Ligi šampiona i igrat ćemo utakmice sa ogromnim entuzijazmom. Grupa je strašna, ali treba da uživamo u ovom trenutku. Igrači i stručni štab morat će dobro da se pomuče. Atletiko je uvek teško pobijediti, Porto je čvrst, a Liverpul jak i posjeduje ogroman kvalitet, rekao je legenda Rosonera Sky Sport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.