POVREDE

Problemi za Juventus: Alegri pred Čelzi ostao bez dvije zvijezde

Dibala i Morata neće igrati protiv aktuelnog prvaka Evrope

Alegri: Problemi za trenera "Stare dame". TWITTER

E. Ćosić

26.9.2021

Fudbaleri Juventusa uspjeli su pobijediti Sampdoriju u okviru 6. kola italijanske Serije A sa 3:2. Tri boda će dobro doći "Bjankonerima" koji su loše otvorili sezonu, međutim Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) ne može biti previše sretan.

Partije koje pružaju njegovi izabranici nisu na visokom nivou kako se od njih očekuje, a problem italijanskom treneru prave i povrede. Juventus već u srijedu igra novu utakmicu, kada u okviru 2. kola grupne faze Lige prvaka dočekuje Čelzi. 

U toj utakmici neće biti Paula Dibale (Dybala) koji se povrijedio na utakmici protiv Sampdorije, kao ni Alvara Morate. Tako će Alegri od napadača na raspolaganju imati samo Mojzea Kena (Moise Kean). Od ranije su povrijeđeni Brazilac Artur Melo (Arthur) i Adrien Rabio (Rabiot) koji nisu danas bili u rosteru.


Inače, u današnjoj pobjedi "Stare dame" pogađali su Dibala, Leonardo Bonući (Bonucci) i Manuel Lokateli (Locatelli). Na drugoj strani u strijelce su se upisali Maja Jošida (Maya Yoshida) i Antonio Kandreva (Candreva).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.