LIGA PRVAKA

Inzagi odabrao početni sastav za okršaj sa Šahtarom, napravio bitnu promjenu u veznom redu

Džeko ponovo starter, dok će Matijas Vesino igrati umjesto Hakana Čalhanoglua

Džeko, Vesino i Lautaro počinju od prve minute. TWITTER

E. Ćosić

28.9.2021

Fudbaleri Intera od 18:45 sati igraju utakmicu 2. kola grupne faze Lige prvaka na gostovanju kod Šahtara. Trener "Nerazura" Simone Inzagi (Inzaghi) odabrao je početni sastav, a svoje mjesto u vrhu napada od prve minute pronašao je kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko.


Tandem s Džekom ponovo će činiti Lautaro Martinez, a Inzagi je napravio jednu bitnu promjenu u veznom redu. Nakon odličnog debija i predstavljanja navijačima, Hakan Čalhanoglu pruža partije ispod svog nivoa, pa će se od danas preseliti na klupu za rezervne igrače. Umjesto njega od prve minute na teren će Matijas Vesino (Vecino).

Urugvajski veznjak je bio strijelac jednog gola protiv Bolonje (6:1), a igrao je i u pobjedi nad Fiorentinom (1:3), kao i u remiju protiv Atalante (2:2) kada je svojim ulaskom doprinio boljoj igri "Nerazura" koji su preko Džeke došli do gola i tako izbjegli poraz.

Sastav Šahtara: Pijatov (Pyatov), Dodo, Marlon, Matvienko, Ismaili (Ismaily), Stepanenko, Pedrinjo (Pedrinho), Majkon (Maycon), Alan Patrik (Patrick), Solomon i Traore.

Sastav Intera: Handanović, Bastoni, Škrinjar, De Fraj (De Vrij), Dimarko (Dimarco), Vesino, Brozović, Barela (Barella), Damfris (Dumfries), Martinez i Džeko.

Inače, u ovom terminu svoju utakmicu 2. kola igraju Ajaks i Bešiktaš, ali u turskom timu nema Miralema Pjanića zbog povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.