BIH GOSTUJE U LAVOVU

Branislav Krunić za "Avaz": Rađa se jedna nova generacija "Zmajeva", Prevljak je budućnost

Odličan pristup igri vratio se u vidu pobjede u posljednjoj utakmici, ističe nekadašnji reprezentativac BiH

Krunić je u dresu BiH uvijek davao maksimum. trebinjelive.info

Piše: M. Kadić

12.10.2021

Fudbalska A selekcija Bosne i Hercegovine večeras u Lavovu, od 20:45 sati, odmjeriti snage sa Ukrajinom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

Nakon pobjede "Zmajeva" u Kazahstanu (2:0), uz odličnu partiju u ovom meču oslabljenog sastava Ivajla Peteva (Ivaylo), samopouzdanje među igračima dostiglo je viši nivo.

Za duel sa Ukrajinom, koja će biti mnogo ozbiljniji rival od Kazahstanaca, igrači koji nisu mogli biti u Kazahstanu zbog nedobijanja viza sada će biti na raspolaganju stručnom štabu, koji i u ovoj utakmici ima mnogo problema sa sastavljanjem ekipe.

Uz, od ranije povrijeđene, Miralema Pjanića, Radeta Krunića, Marija Vrančića... van stroja je sad i Gojko Cimirot, ali bez obzira na sve izostanke u našem taboru vlada dobra atmosfera. 

Pritisak je donekle vjerovatno smanjila i činjenica da naša selekcija i u slučaju poraza, o kojem naravno u našem taboru niko ne razmišlja, ima šanse da dohvati baraž ako slavi u posljednje dvije utakmice ovog ciklusa, protiv Ukrajine i Finske u Zenici.

Nekadašnji reprezentativac BiH, Branislav Krunić, koji trenutno obavlja funkciju šefa struke u FK Leotar, u razgovoru za "Avazov" portal ističe da naša fudbalska A selekcija ima budućnost, a to su ove kvalifikacije pokazale.

- Da ne trebamo brinuti za budućnost to se moglo vidjeti u posljednjim utakmicama, pogotovo sad u Kazahstanu gdje je odnos igrača prema igri bio odličan. Takav pristup se vratio u vidu pobjede u posljednjoj utakmici, istakao je Krunić.

Raduje ga što su "Zmajevi" dobili neke igrače za budućnost.

- Posebno mi je drago zbog Prevljaka, dobili smo još jednog dobrog napadača uz Džeku, što je pozitivna stvar. Nazire se već ta neka nova okosnica tima, nameću se nove vođe u ekipi. Još kad se ekipi priključi Pjanić, to će onda biti to. Ekipu za to drugo mjesto imamo sigurno, rekao nam je nekadašnji veznjak Borca, Olimpije, Volina, Tomska, Moskve i drugih klubova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.