SLUČAJ IZBORI

Izvršni odbor NSFBiH: Komisija za propise odlučuje o presudi Vrhovnog suda BiH

Zbog obimnog materijala, ali i važnosti odluke, angažirali smo našu pravnu komisiju koja će nam pomoći u rješavanju ovog slučaja - rekao nam je predsjednik NSFBiH Dragan Soldo

Dragan Soldo. Arhiva

Piše: G. Š.

29.10.2021

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine jučer je na dnevnom redu, između ostalog, imao i zahtjev za ponovno provođenje izbora u Fudbalskom savezu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde po osnovu presude Vrhovnog suda Bosne i Hercegovine.

- Zbog obimnog materijala, ali i važnosti odluke, angažirali smo našu pravnu komisiju koja će nam pomoći u rješavanju ovog slučaja - rekao nam je predsjednik NSFBiH Dragan Soldo, te dodao:

- Čim oni donesu neko svoje mišljenje, mi ćemo tako i postupiti. To je ukratko. Uglavnom, mi nismo donijeli nikakvu odluku.

Interesantno je da je predsjednik Komisije za propise NSFBiH Nedim Omanović iz Goražda, koji je na tu funkciju delegiran nakon nelegalne Skupštine FSBPK Goražde, kako je to utvrdio Vrhovni sud BiH, dok je Pero Radić iz Orašje potpredsjednik, a članovi Miše Ćavar iz Tomislavgrada i Enver Ćosićkić iz Tuzle. Naravno, „slučaj Izbori u FSBPK Goražde“ pratit ćemo do kraja...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.