KVALIFIKACIJE ZA SP

Velagić: Ne smijemo ponoviti prošlu utakmicu protiv Danske

Očekujem da ćemo u ove dvije utakmice, na našem terenu i uz podršku navijača odigrati kvalitetno, rekla je Selma Kapetanović

Bh. fudbalerke spremne za nove izazove. FSBIH

M. K.

23.11.2021

Izabranice Samire Hurem će u narednim danima odigrati dvije utakmice sa Danskom i Maltom (25. i 30. novembra) u Trening centru FS BiH u Zenici, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentativka Đula Velagić o narednim protivnicima kaže:

- Sa Danskom smo se sastali prije mjesec dana i nismo zadovoljni tadašnjom igrom. Analizirali smo sve i pokušali ispraviti greške iz tog meča. Vjerujem u naš tim i nadam se da ćemo ovu utakmicu odigrati puno bolje. Nakon toga dočekujemo ekipu Malte koja nam je veoma poznat protivnik. U prošlom susretu smo podijelili bodove, a naravno sad idemo na pobjedu i želimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Prednost nam je domaći teren i ovim putem pozivam navijače da dođu i podrže nas, ističe Velagić za stranicu FSBiH.

Njena saigračica, Selma Kapetanović, smatra da već bh, tim uz podršku navijača odigrati kvalitetno.

- Očekujem da ćemo u ove dvije utakmice, na našem terenu i uz podršku navijača odigrati kvalitetno, te da ćemo se predstaviti u boljem svjetlu nego u prethodnim utakmicama. Protiv Danske ćemo nastojati da ispravimo greške koje smo pravili u prošlom meču s njima i sigurna sam da ćemo im pružiti bolji otpor. Protiv Malte očekujem da pokažemo našu igru i da osvojimo tri boda, kaže Kapetanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.