MANČESTER JUNAJTED

Ralf Rangnik: Jasno mi je šta se dešava ovdje, utakmice kao ona protiv Arsenala nam ne trebaju

Ovo jeste najveći klub u kome sam radio i zaista jeste veliki izazov, ali radio sam i u drugim velikim klubovima sa velikim igračima, rekao je Nijemac

Njemački stručnjak održao konferenciju za medije. Twitter

M. K.

3.12.2021

Novi menadžer Mančester junajteda, Ralf Rangnik, održao je prvu press konferenciju otkako je i zvanično postao zaposlenik enlgeskog velikana.

Zanimljivo da je prvo pitanje za Rangnika bilo vezano za Čelzi, nesuđeni klub za Nijemca koji je bio blizu klupe "Plavaca".

- U vrijeme kada je Čelzi kontaktirao sa mnom, ponuda je bila na samo četiri mjeseca i u tom momentu nije bilo moguće razgovarati o budućnosti. Ovdje, ovdje već govorimo o šest i pol mjeseci i poslije toga o dvije godine u ulozi savjetnika. Kada vas kontaktira klub kakav je Mančester junajted definitivno ne možete da odbijete, rekao je Rangnik.

Prešao je nakon toga na svoj novi klub.

- Gledao sam posljednje utakmice, pratio sam i neke prije cijele priče oko mog ugovora. Prilično mi je jasno šta se ovdje dešava. Tim ima veoma talentovane igrače, a glavni cilj je da se ekipa izbalansira. I jučer smo primili dva gola, bila su nam potrebna tri da bismo pobijedili. Primamo previše golova, želim da pomognem timu da pronađemo taj balans. Jučerašnja utakmica je sigurno bila zanimljiva navijačima, ali kao trener ne želite takve mečeve svake nedjelje, rekao je novi šef struke Junajteda.

Rangnik je uporedio Mančester junajted s jednom ekipom koju je prije vodio.

- Ovo jeste najveći klub u kome sam radio i zaista jeste veliki izazov, ali radio sam i u drugim velikim klubovima sa velikim igračima. U Šalkeu je situacija bila slična. Veoma sam sretan što ću raditi sa igračima koji su ovdje. Cilj je da pobjeđujemo, ali prije svega treba da se predstavim igračima na treningu koji imamo danas u 15 časova. Da im objasnim kakav je moj pristup. Imam dovoljno iskustva da znam da ne može baš sve da se promijeni usred sezone. Važno je da se pobjeđuje, a ja sam veoma ambiciozan, rekao je Rangnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.