PRIJATELJSKA UTAKMICA

Poznato gdje možemo gledati večerašnji meč SAD - BiH

Ovo će biti treći okršaj ove dvije selekcije

Fotografija s treninga. nfsbih

E. Ćosić

18.12.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras dva sata iza ponoći odmjeriti snage sa Sjedinjenim Američkim Državama. Iz našeg stručnog štaba ističu da su zadovoljni radom igrača.

Trenig je odradio i Hrvoje Barišić koji je imao problem sa skočnim zglobom, te će i on konkurisati za meč. Podsjećamo, selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) je za prijateljski susret sa Sjedinjenim Američkim Državama uvrstio 18 igrača. Podsjećamo, naša selekcija je sastavljena od igrača koji nastupaju u Premijer ligi BiH, a identičan slučaj je i sa selekcijom SAD-a koju će predstavljati fudbaleri iz MLS-a.




Na spisku 18 igrača

Na spisku Peteva za treći okršaj "Zmajeva" sa SAD su sljedeći igrači:

golmani: Belmin Dizdarević (Sarajevo), Nikola Ćetković (Borac)

odbrana: Selmir Pidro (Sarajevo), Numan Kurdić (Sarajevo), Aleksandar Vojnović (Borac), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Josip Ćorluka (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Željezničar), Ajdin Nukić (Tuzla City)

vezni red: Haris Ovčina (Velež), Mehmed Ćosić (Velež), Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Borac), Igor Savić (Zrinjski), Marijan Ćavar (Široki Brijeg), Saša Maksimović (Sloboda),

napad: Jovo Lukić (Borac), Sulejman Krpić (Tuzla City).

Treći okršaj sa Amerikancima

Podsjećamo, ove dvije selekcije su prvi put odmjerile snage 14. avgusta 2013. godine na stadionu Koševu, kada je SAD pobijedio sa 4:3. Tada je tri pogotka postigao Džozi Altidor (Jozy Altidore), a jedan je dodao Edi Džonson (Eddie Johnson), dok su za naš tim pogađali dva puta Edin Džeko i jednom Vedad Ibišević. U drugom okršaju odigranom 28. januara 2018. godine bilo je 0:0.

Večerašnji susret će biti u TV prijenosu na kanalima Nova BH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.