PREMIER LIGA

Geri Nevil: Govor tijela starijih fudbalera Junajteda je poražavajući

Poražavajuće je za mlade kad dvojica najboljih gledaju na sve druge kao da nisu igrali dovoljno dobro

Geri Nevil. Arhiva

Piše: G. Š. / Sky Sports

28.12.2021

Nije valjao Ole Gunar Solskjer, kako je krenuo teško da valja i Ralf Rangnik, zbog čega je sve više zagovornika teze da bi Mančester junajted trebalo da osvježi kadar prije nego glavnokomandujućeg koga je već promijenio.



Nema ravnoteže

Mada je na Sent Džejms parku prvi put kiksao na novom poslu, njemački stručnjak je na djelu vidio u kakvo se kolo uhvatio. Strujno. Prijeti da mu otkažu sve faze. Sve zbog neodgovornosti igrača.

- Ne bih da pretjerujem, ali fudbaleri Mančestera su prethodnu utakmicu odigrali prije 16 dana. Imaju novog trenera, pokušavaju da se naviknu na novi sistem, međutim, nemaju ravnotežu u ekipi. Bio sam zabrinut poslije gostovanja Noriču zbog izostanka presinga, hitrine, izgubljenih duela, vrtio je glavom Geri Nevil poslije remija sa Njukaslom (1:1).

Izdanje Crvenih đavola bilo je ispod svakog kriterija, što je ražestilo njegovog nekadašnjeg defanzivca, sad u ulozi stručnog konsultanta na "Sky sportu".

- Ovo na Sent Džejms parku je bilo baš loše. Nijedan igrač ne može da se pojavi u javnosti i kaže kako je odradio dobar posao. Nema ničeg pozitivnog. Apsolutno ničeg. A i te kako postoje detalji na kojima bi trebalo da porade. Da svako dobije duel, pokaže malo hitrine, da se vidi kako im je stalo. Ovako, cvile jedni na druge. Gledajte ih šta rade na terenu, samo dižu ruke uvis, svo vrijeme se žale.

I tu dolazimo do možda ključnog problema Junajteda. Zvezda i zvezdica, gdje svako igra za sebe, a malo njih za klub.

- Sjetite se da su otpustili prethodnog trenera. Ralf Rangnik neće biti smijenjen, imao je samo nekoliko sedmica rada sa ekipom, ali ako se ovako nastavi, igrači će opet potpisati otkaz šefu stručnog štaba. Moraju da se dovedu u red, jer su im izdanja daleko od očekivanih. Posljednja dva rivala bila su sa dna tabele Premijer lige, a Crveni đavoli ništa nisu pokazali. To nema veze sa trenerom. Do igrača je, njihovih uloga na terenu. Nisu bili dovoljno dobri. Poslije meča na Kerou roudu Rangnik je rekao da mu se nije svidio govor tijela pojedinaca, a čini mi se da nije oduševljen ni viđenim u Njukaslu.

Nevil je direktan, „udara“ po prvim zvijezdama. Ne štedi ih, već pokušava da locira problem.

- Nešto nije u redu u Mančesteru. Ne znam o čemu se radi, ali definitivno samo kukaju jedni na druge. A tako neće pomoći ni sebi, ni ekipi. Važno je izgraditi duh svlačionice, a meni se sa strane čini da nisu svi na istom zadatku u ovom trenutku. Djeluje mi da je u toku i borba za liderstvo. Hari Megvajer nosi traku, ali se ne osjeća kao kapiten. Govorio sam o govoru tijela i ranije. Naprimer, Kristijano Ronaldo je odjurio u svlačionicu protiv Votforda, pa na Vikaridž roudu, sad opet. Isto se desilo i u Noriču. A u Bruno Fernandeš se stalno nešto žali.

Loša statistika


Primera radi, Ronaldo je meč sa pretposljednjim timom na tabeli Premijer lige završio bez šuta ka Martinu Dubravki, bez ijedne stvorene šanse, uz čak devet izgubljenih pasova. Njegov zemljak se također „držao“ nula, osim što je makar namjestio jednu prilku saigračima, ali je zato „prodao“ čak 26 lopti.

- A Ronaldo i Bruno su dva bitna igrača. Poražavajuće je za mlade kad dvojica najboljih gledaju na sve druge kao da nisu igrali dovoljno dobro. Edinson Kavani je suprotni primer. On se suprotstavlja Ronaldu i Brunu, pomaže mladima na terenu. Ne zanima me kako si igrao, ali moraš da pozdraviš navijače na kraju svake utakmice. Moraš to da uradiš, pogotovo ako si jedan od najboljih igrača ovog tima i jedan od najboljih na planeti svih vremena. To me već dva mjeseca nervira. Govor tijela starijih fudbalera je poražavajući, zaključio je Geri Nevil, a prenosi Mozzartsport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.