PRIJELAZNI ROK

Nekadašnji napadač Reala na listi želja Barcelone

Juventus želi da se riješi Morate, jer je klub iz Torina je zainteresovan za Arkadijuša Milika (Arkadiusz Milik) i Maura Ikardija (Icardi)

Oko transfera se moraju dogovoriti tri kluba. Arhiva

G. Š.

30.12.2021

Barcelona će pokušati u januarskom prijelaznom roku da pojača napad, a prva želja trenera Ćavija (Xavi) je Alvaro Morata. Za razliku od uobičajenih transfera, u Moratinom slučaju dogovor moraju da postignu tri strane - madridski Atletiko, koji ima ugovor sa njim, Juventus, u kojem igra na pozajmici i Barcelona koja ga želi angažovati.

Juventus želi da se riješi Morate, jer je klub iz Torina je zainteresovan za Arkadijuša Milika (Arkadiusz Milik) i Maura Ikardija (Icardi). Sa druge strane, Atletiku je potreban novac kako bi Barceloni isplatio odštetu za Antoana Grizmana (Antoine Griezmann), a sam Morata nema ništa protiv prelaska u Barcelonu.

Španski reprezentativac je ove sezone postigao sedam golova u 23 nastupa za Juventus. Karijeru je počeo je u Realu, a osim Juventusa i Atletika igrao je i za Čelzi. Za reprezentaciju Španije odigrao je 50 utakmica i postigao je 23 gola.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.