NOVA GODINA

FK Sarajevo i SFK 2000 novogodišnjim paketićima iznenadili mališane u domovima "Mjedenica" i "Bjelave"

Bordo paketići stigli su u ruke mališana, a uručili su ih igrači i igračice FK Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo, koji su iskoristili vrijeme i za druženje sa djevojčicama i dječacima, saopćeno je iz sarajevske Titove 38b

Dječiji osmijeh danas je bio najljepša nagrada za kraj godine. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

30.12.2021

Fudbalski klub Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo za kraj 2021. godine novogodišnjim paketićima iznenadili su mališane iz JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ''Mjedenica'' i Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave.


Bordo paketići

- Bordo paketići stigli su u ruke mališana, a uručili su ih igrači i igračice FK Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo, koji su iskoristili vrijeme i za druženje sa djevojčicama i dječacima, saopćeno je iz sarajevske Titove 38b.

JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica" je odgojno-obrazovna ustanova koja postoji od 1947. godine. Misija ove ustanove je osiguranje najadekvatnije stručne multidisciplinarne podrške djeci sa teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima, te unapređenje njihovog položaja u društvu.

Nakon posjete "Mjedenici", bordo tim obišao je i mališane u “Domu za djecu bez roditeljskog staranja” na Bjelavama. Dječiji osmijeh danas je bio najljepša nagrada za kraj godine.


Zaštita djece bez roditeljskog staranja

“Dom za djecu bez roditeljskog staranja” Sarajevo osnovan je 1900. godine, a trenutno broji približno 90 djece. Djelatnost Doma odnosi se prije svega na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, kao i prihvat trudnica i prvorotkinja sa djecom do šest mjeseci starosti.

Kompletnu galeriju sa današnje podjele paketića pogledajte klikom na link.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.