MANČESTER JUNAJTED

Rangnik: Očajnički želim da on ostane do kraja sezone

Njegov profesionalizam i njegova radna etika su jednostavno nevjerojatni. Rekao sam mu da očajnički želim da ostane do kraja sezone

Na izlaznim vratima Old Traforda je sedam igrača. Arhiva

G. Š.

3.1.2022

Privremeni menadžer Mančester junajteda Ralf Rangnik (Rangnick) želi zadržati napadača Edinsona Kavanija (Cavani) na Old Trafordu do kraja sezone, uprkos brojnim ponudama koje je dobio 34-godišnji urugvajski napadač.


Važan igrač

- Dosta smo razgovarali u posljednjih nekoliko sedmica. Rekao sam mu od prvog dana da je on vrlo važan igrač, da je vjerojatno jedini koji može igrati kao napadač licem prema golu, ali i kao "sidraš" - rekao je Rangnik na konferenciji za novinare, te dodao:

- Njegov profesionalizam i njegova radna etika su jednostavno nevjerojatni. Rekao sam mu da očajnički želim da ostane do kraja sezone.

Kavani, koji se pridružio Junajedu u oktobru 2020. godine besplatno iz PSG-a, ima ugovor do kraja juna, no engleski mediji najaljuju kako bi već u januaru mogao napustiti Old Traford. Ponuda ima napretek, iz Evrope, ali i Južne Amerike, a čak se spominju Barcelona i Juventus. Kavani je tokom karijere igrao i za Palermo i Napoli.


Izlazni transferi

- Za mene je jasno, Edi mora ostati - istaknuo je Rangnick.

Na izlaznim vratima Old Traforda su i Anthony Martial, Dean Henderson, Donny van de Beek, Jesse Lingard, Juan Mata i Phil Jones, piše SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.