INVESTITOR SPORT REPUBLICA

Potvrđeno iz kluba: Dragan Šolak preuzeo Sautempton

To je klub sa izuzetnim menadžmentom, izuzetnim razvojem talenata, timom koji igra atraktivan fudbal i koji ima posvećenu bazu navijača, naveo je Šolak

Dragan Šolak, glavni investitor Sport Republica. avaz

E. Ć.

4.1.2022

Fudbalski klub Sautempton potvrdio da je "Sport Republic", čiji je glavni investitor Dragan Šolak, osnivač United grupe, preuzeo kontrolni dio u vlasništvu tog kluba.Gaa Jišeng odlazi nakon tri godine

Inače, "Sport Republic" je investiciona firma koja se bavi sportom i zabavnom industrijom. Ta kompanija kupila je dionice koje su prethodno bile u vlasništvu Kineza Gaa Jišenga (Jisheng), koji je u klub ušao 2018. godine i sarađivati će sa Katarinom Lieber (Katharina Liebherr) koja je zadržala manjinski udio.


- Tokom protekle dvije godine, zajedno sa vlasnicima dionica našeg kluba, bili smo u potrazi za novim partnerom koji će voditi klub u budućnosti. 

Danas smo našli savršeno rješenje. Sport Republic je grupa iskusnih investitora, sa velikim iskustvom u elitnom profesionalnom sportu. 

Takvu kombinaciju je veoma teško naći, ali zadovoljni smo što je postignut dogovor koji će osigurati naš klub na duže staze - navodi se u saopćenju prvog čovjeka kluba Martina Simesa (Symes).

Sautempton ima sve neophodne kvalitete

Zadovoljstvo zbog postignutog dogovora nije krio ni Dragan Šolak.

- Zajedno sa svojim partnerima, imam veliko iskustvo u oblasti sporta i zabave, i Sport Republic je osnovan sa ciljem da kombinuje ta ekspertska znanja i donese nešto jednistveno na tržište. Sautempton ima sve kvalitete koje smo tražili u jednoj velikoj sportskoj organizaciji.

To je klub sa izuzetnim menadžmentom, izuzetnim razvojem talenata, timom koji igra atraktivan fudbal i koji ima posvećenu bazu navijača. Presretni smo zbog kompletiranja ove akvizicije, što je prvi korak ka sprovođenju naše investicione strategije. Southampton će biti temelj organizacije koju planiramo da izgradimo - naveo je Šolak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.