TUZLA CITY

Musemić obavio prvu prozivku: Mendes i Lo novi igrači

Dofo nije bio na prozivci, ali će doći sutra, rekao je trener tuzlanskih "Građana"

Husref Musemić. Tuzla City

Piše: G. Š.

15.1.2022

Fudbaleri Tuzla Cityja danas suzavršili zimsku pauzu, koja je počela 6.decembra.


Mendes i Lo

Šefu struke Husrefu Musemiću na prvoj prozivci odazvala su se i dva nova igrača. Adrian Mendes je potpisao ugovor s klubom iz Siminog Hana, a Pape Lo (22) je na probnom radu.

Pape Lo je mladi Senegalac, koji je karijeru počeo u italijanskom Avellinu. Nastupao je za još nekoliko niželigaša u Italiji, a potom 2021. godine došao u Dinamo Odranski Obrez u Hrvatskoj. Igrao je još i za Kurilovec, a u Tuzla City stiže nakon kratke epizode u litvanskoj Miniji.

Brčak Adrian Mendeš je došao iz Orašja (gdje je i ponikao), a bio je i u omladinskom pogonu Osijeka, te igrao za Vukovar i Fužinar. 

- Imamo 17 igrača i tri golmana, a novi igrač je Mendes. Dofo (Doffo) nije bio na prozivci, ali će doći sutra. Velika je stvar što smo zadržali kostur ekipe, želimo ostati tu gdje smo trenutno, ispraviti neke stvari koje nisu bile dobre jesenas. Nadam se da ćemo se u maju radovati izborenoj Evropi, rekao je  Musemić.


Treninzi u Tuzli do kraja mjeseca


Jesenji dio sezone Tuzlaci su okončali na drugom mjestu sa šest bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Borac, odnosno osam u odnosu na četvrtoplasirano Sarajevo.

- Planirano je da se uvodni dio odradi u Tuzli do kraja mjeseca, nakon čega će Plavi otputovati na pripreme u Hercegovinu, gdje je predviđeno i odigravanje gotovo svih prijateljskih utakmica. Zadnja provjera je 19.februara u Srebreniku protiv Gradine. Za sada plavi dres na proljeće neće nositi Goran Brkić i Vojo Ubiparip koji su sporazumno raskinuli ugovore, a o novim imenima znat ćemo nešto više uskoro, saopćeno je iz Tuzla Cityja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.