NOGOMET

Legenda Junajteda kategorična: Klub trebao riješiti taj problem što prije i promijeniti trenera

Ako ga ne smijene i on ne izbori Ligu prvaka, ne vidim zašto bi Rangnik preselio u kancelariju, rekao je Pol Merson

Pol Merson. Agencije

G. Š. / Sky Sports

14.2.2022

Posljednjih desetak dana nisu bili dobri za navijače Mančester junajteda. Prvo su ispali iz FA Kupa od Midlsbroa, a zatim remizirali protiv Barnlija i Sautemptona, te tako pali na peto mjesto Premieršipa. O borbi za naslov prvaka nito već odavno ne priča, ali sada je u pitanju i borba za mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Naime, Junajted je trenutno peti, s bodom manje od Vest Hema koji bi trenutno dobio posljednju pozivnicu za elitno evropsko takmičenje. Doduše, 'Čekićari' imaju i utakmicu više, ali ne tješi to puno nikoga oko Old Traforda.


Ne vidim napredak

Sve je više onih koji ne vjeruju njemačkom treneru Ralfu Rangniku (Rangnick) koji je došao na klupu nakon Ole Gunara Solskjera (Gunnar Solskjaera), a koji bi Junajted trebao voditi do ljeta te se onda preseliti u kancelariju kao poseban savjetnik uprave. Među onima koji bi Rangnika smijenili odmah je i Pol Merson (Paul), nekadašnji engleski reprezentativac, a aktualni komentator na Sky Sportsu.

- Potpuno je jasno da on neće voditi Mančester junajted sljedeće sezone. Ja imam iste šanse da budem na klupi kao i on. Puno se priča o tome kako je on popravio igru ekipe, ali to ne vidim. Ne vidim nikakvo zadovoljstvo među igračima, a nikada se nije događalo da toliko toga izlazi iz svlačionice Junajteda kao što je to sada slučaj. Mislim da bi klub trebao riješiti taj problem što prije i promijeniti trenera, rekao je Merson te dodao:

- Ako ga ne smijene i on ne izbori Ligu prvaka, ne vidim zašto bi Rangnik preselio u kancelariju. Znam da je to dogovoreno, ali ne mislim da bi to bila dobra stvar za Junajted.


Puno se posla treba napraviti

Nekadašnji igrač Arsenala, Midlsbroa, Aston Vile i drugih klubova te čovjek koji je upisao 21 nastup i tri gola za "Gordi Albion" osvrnuo se i na klupsku politiku oko transfera.

- Ne mogu vjerovati što oni rade, da čekaju sljedeću sezonu da bi doveli novog trenera. Puno se posla treba napraviti, neće se sve tek tako riješiti. Ja bih doveo nekoga čim prije i to bez obzira na cijenu. Ako plaćate desetke milijuna eura za transfere igrača od kojih neki i ne igraju, onda ne bi trebao biti problem platiti odštetu klubu čijeg trenera želiš dovesti, zaključio je Merson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.